Una din cinci conserve conține soluție pentru dezghețarea drumurilor

Castraveți în oțet cu clorură de calciu, gem de prune cu acid citric și oțet colorat cu caramel amoniacal.
 

Studiul privind calitatea conservelor industriale și a mixurilor industriale recomandate de producători celor care vor să scurteze timpii de pregătire a conservelor în casă, face parte din Campania Națională de Informare și Educare: „Să învățăm să înțelegem eticheta!”.
 
Prin această campanie, experții Asociației Pro Consumatori (APC) își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor alimentare, astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză. Totodată, Asociația Pro Consumatori (APC) își dorește să promoveze un stil de viață sănătos și să tragă un semnal de alarmă în privința unor produse alimentare bogate în grăsimi vegetale hidrogenate, zahar, sare și a unor aditivi alimentari care prezintă un risc ridicat asupra sănătății consumatorilor.

Consumatorul contemporan este îndemnat din toate părțile să apeleze la consumul de conserve, chiar și atunci când ar avea resursele necesare preparării clasice a hranei, după ce s-a obișnuit, devine un apărător convins al cauzei conservelor, cărora le vede numai avantajele.

Denumirea alimentelor este fundamentală – aceasta descrie adevărata natură a produselor alimentare și ajută consumatorii să distingă un produs de altul. Verificarea etichetelor în cazul produselor alimentare din categoria conservelor din legume/fructe trebuie să fie mai frecventă, cu scopul de a asigura că sunt complete, corecte și nu induc în eroare consumatorii.

Cu toate acestea, producătorii recurg adesea la tactici inteligente pentru a da produselor alimentare de calitate inferioară nume atrăgătoare și înșelătoare. Consumatorii pot avea greutăți în a face diferențe între un produs fără aditivi și unul cu încărcătură chimică mare. 

Pentru a vedea ce conțin conservele de acest tip, cât și mixurile/produsele folosite de către unele gospodine atunci când realizează în casă conserve de sezon, experții APC au achiziționat 15 tipuri de conserve industriale, șapte tipuri de mixuri pentru „pregătirea rapidă” a gemurilor/dulcețurilor, șapte tipuri de mixuri/produse pentru pregătirea murăturilor și două tipuri de aditivi alimentari care se comercializează separat, respectiv acidul citric alimentar și benzoatul de sodiu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru furnizarea și montarea sistemului de acostare cu geamanduri multiple în Portul Constanța, contestat la CNSC

08 Apr 2024 471

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Palazu Mare!

25 Nov 2023 753

Avarie RAJA pe strada Popa Șapcă din localitatea 2 Mai. A fost întreruptă furnizarea apei

22 Aug 2023 754

Florin Goidea rămâne director adjunct în cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța

16 Aug 2022 3497

Imagini de la eveniment Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock a mers în portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Jul 2022 1981

Avarie RAJA în Constanţa. Ce zonă a municipiului este afectată

28 May 2022 1674

Ce nu știți despre mititeii, muștarul şi berea consumate de 1 mai!

27 Apr 2022 1849

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, la Constanța Despre reabilitarea căilor ferate din Portul Constanța. De ce nu a putut ministrul să răspundă la o întrebare (VIDEO)

30 Mar 2022 2442

LIVE. UPDATE Constanța. Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu au sosit la sediul APC (GALERIE FOTO și VIDEO)

29 Mar 2022 2569

Ministrul Sorin Grindeanu, în vizită astăzi la Constanța

29 Mar 2022 1552

Baza Logistică Navală a cumpărat costum de protecție unic cu șapcă și cămașă de bord (DOCUMENT)

01 Feb 2022 2598

Imaginea zilei Ținuta premierului Florin Cîțu, la întâlnirea cu operatorii HoReCa de la Constanța

06 May 2021 4329

Document important în legătură cu serviciul de pilotaj în porturile Constanța și Mangalia. Ce spune Florin Goidea, directorul APC

02 Apr 2021 4154

Pilotajul, încotro?! Florin Goidea, directorul APC - „Nu ne jucăm cu Portul Constanța! Situația care s-a perpetuat nu va mai putea continua“

05 Jan 2021 4056

Incendiu la Poarta 1 a portului Constanța

21 Sep 2020 1433