Universitatea „Spiru Haret" a intrat in monitorizare speciala

universitatea_spiru_haret_sigla.jpgPotrivit unui Ordin pentru aprobarea Metodologiei privind monitorizarea specială a Universităţii „Spiru Haret" din Bucureşti emis în cursul zilei de ieri de ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funariu şi publicat în Monitorul Oficial al României,nr.421/23.VI.2010, Universitatea „Spiru Haret" din Bucureşti este monitorizată timp de trei ani, începând cu data intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a continua studiile la programe de studii de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate, cu scopul de a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice.

În articolul 2 al prezentului ordin se stipulează că Direcţia generală învăţământ superior, Direcţia generală juridic şi contencios, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi Universitatea „Spiru Haret" din Bucureşti vor duce la îndeplinire aceste prevederi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Monitorizarea specială este realizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin structurile sale de specialitate şi se referă la întreaga activitate desfăşurată de Universitatea „Spiru Haret" din Bucureşti. Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), în perioada de monitorizare specială, procedează la evaluarea anuală a Universităţii „Spiru Haret" din Bucureşti. Pe baza rezultatelor evaluării prevăzute la alin. (2), ARACIS propune Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului măsurile legale care se impun, atât în privinţa organizării şi funcţionării instituţiei, cât şi în privinţa desfăşurării de programe de studii universitare de licenţă şi masterat.

Mai mult decât atât, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului poate solicita experţi atât din instituţii de învăţământ superior acreditate şi unităţi de cercetare ştiinţifică, cât şi din alte ministere, precum, şi, după caz, de la alte organigrame specializate ale statului în procesul de monitorizare. Astfel, monitorizarea specială vizează asistarea şi îndrumarea realizării activităţilor specifice procesului de învăţământ şi controlul respectării standardelor naţionale de asigurare a calităţii, în conformitate cu reglementările legale în vigoare specifice învăţământului superior, pentru întreaga activitate didactică, de cercetare ştiinţifică, de management academic, financiară şi administrativă.

Trebuie subliniat că pe perioada de monitorizare specială, Universitatea „Spiru Haret" din Bucureşti îşi păstrează toate drepturile dobândite prin Legea nr. 443/2002 şi este obligată să respecte dispoziţiile Legii învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Statului personalului didactic şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 10/2009.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 369

Investiție realizată de Polaris M Holding la Constanța!

15 Apr 2024 314

Propunere pentru a reduce violența în scoli Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

08 Apr 2024 551

MEInfofrmare presa intalnire ministru - federatii sindicale educatie

02 Apr 2024 168

Premianții Concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol” de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

21 Mar 2024 823

Angajări Constanța Școala Gimnazială „Spiru Haret” Medgidia angajează secretar. Nu se cere experiență

18 Mar 2024 808

A XIII-a ediție a concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol“, organizat de Colegiul Național „Spiru Haret“ Tulcea

16 Mar 2024 492

Cumpărări directe Constanța Top Management ING SRL va presta servicii de management pentru proiectului „Creșterea eficientei energetice a Școlii Spiru Haret din Medgidia“ (DOCUMENT)

19 Feb 2024 554

Școala „Gheorghe Țițeica” crește cititori

19 Feb 2024 463

Ziua Națională a Lecturii, marcată la Tulcea

18 Feb 2024 512

La mulți ani, Gheorghe Băișan, vasluian legat de Tulcea prin intermediul învățământului

13 Feb 2024 764

Polițiștii din Constanța au desfășurat mai multe activități preventive în mai multe licee cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet

06 Feb 2024 600

Născută la Tulcea Victoria Gavrilescu și viața dedicată învățământului și teatrului dramatic

04 Feb 2024 726

IPJ BuzăuArticole pirotehnice confiscate de polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase

08 Dec 2023 478

Autoturism oprit în trafic pe strada Spiru Haret din Constanța! Ce au găsit polițiștii asupra unui pasager

11 Nov 2023 810