UPDATE. Astăzi la Tribunalul Constanţa Marian Căpăţână ar fi recunoscut că i-a dat mită lui Mircea Băsescu

Astăzi începe, la Constanţa, procesul în care Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu va fi judecat pentru trafic de influenţă, în dosarul presupusei mite primite de la mebri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.
 
Mircea Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar a mai fost deferit justiţiei şi Marian Adrian Căpăţînă, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa, instanţa învestită cu soluţionarea cauzei.

Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel (Bercea Mondial) era judecat pentru tentativă de omor, întrucât și-ar fi înjunghiat un nepot.
 
Rechizitoriul procurorilor DNA poate fi citi AICI.

Update ora 9.44


Mircea Băsescu a ajuns în urmă cu câteva minute la Tribunalul Constanţa. Fratele preşedintelui nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor. Şedinţa de judecată urmează să înceapă în jurul orei 10.00. 

Update ora 11.07

Marian Căpăţână a recunoscut, în faţa magistraţilor constănţeni că i-ar fi dat mită lui Mircea Băsescu. El a declarat, însă, că nu este vorba de 250.000 de euro, ci de o sută de mii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.