UPDATE. Declaraţiile preşedintelui CJC la ieşirea din sala de judecată Nicuşor Constantinescu, un nou termen la Tribunalul Constanţa. Ce a cerut magistraţilor

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a ajuns, cu puţin timp în urmă, la Tribunalul Constanţa. La intrarea în sala de judecată, şeful CJC a refuzat să facă declaraţii, dar le-a spus jurnaliştilor prezenţi: „mai bine vă mutaţi la mine acasă”.

Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit justiţiei pentru abuz în serviciu în formă continuată. Mai exact, Nicuşor Constantinescu este acuzat că, în raport de funcţia publică deţinută, nu ar fi asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, „neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii“. Termenul de azi este al 9-lea.

UPDATE, ora 11.45

Nicuşor Constantinescu a ieşit din sala de judecată. Preşedintele CJC a cerut revocarea controlului judicair.  Dosarul de fond se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 11 februarie.

UPDATE, ora 12.25

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu a declarat, la ieşirea din sala de judecată că a cerut ridicarea controlului judiciar.
 
„Am cerut ridicarea controlului judiciar definitiv pentru că nu mai sunt motive care să justifice prezentarea în fiecare zi din săptămână, aşa cum a fost stabilit. Cu speţa de astăzi am explicat că există hotărârile de Consiliu Judeţean sunt supuse controlului de contecios şi administrativ, prin care orice cetăţean român, prefect, pot ataca hotărârile şi le pot anula. Din păcate, văd că sunt supus controlului judiciar, care înseamnă activităţi penale. Aici este absurdul prin care trec. Am spus astăzi că se confundă conteciosul-administratriv cu penalul.”, a declarat preşedintele CJC la ieşirea din sala de judecată.

Totodată, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a declarat la ieşirea din sala de judecată că a cerut revocarea controlului judiciar.
 
 „Am formulat o contestaţie. Din punctul nostru de vedere, am solicitat să nu se mai menţină această măsură a controlului judiciar”, a declarat avocatul lui Nicuşor Constantinescu. Acesta a completat că a solicitat în subsidiar să i se permită lui Nicuşor Constantinescu să poată lua legătura cu angajaţii CJC.
 
„Este o limitare a atribuţiilor.”, a mai completat Marius Mocanu.

Citeşte şi Un nou atac al lui Nicuşor Constantinescu la adresa procurorului Bodean: „Să-l ferească Dumnezeu să se întâlnească cu denunţătorul în Cer”



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

stamate

21 Jan, 2015 13:12

un circ inimaginabil...De ce nu-i intreaba nimeni de unde au atitia bani?

Articole asemanatoare

Insolvența Ideea Contrast SRL merge mai departe la tribunal! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

22 Jan 2023 1932

Decizie „bombă“ în instanță! Mai mulți primari și foști primari din județul Constanța vor fi reaudiați la Tribunal

16 Jan 2023 2806

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 2718

Sorin Strutinsky, arestat la domiciliu în Bologna! Judecătorii din Italia vor să afle care sunt condițiile din penitenciarele din România

19 Jun 2021 5893

Nicușor Constantinescu a recuzat-o pe judecătoarea Antoneta Ardeleanu, de la Tribunalul Constanța

13 Jan 2021 1850

Un fost primar din Constanţa va fi audiat în unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu

16 Mar 2016 2690

Şeful CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, a ajuns la Tribunalul Constanţa

24 Feb 2016 2381

UPDATE 2 Zi importantă pentru Nicuşor Constantinescu, şeful CJC

13 Jan 2016 2598

A luat cu executare la Tribunal Nicuşor Constantinescu, luni, primul termen în dosarul CMZ la Curtea de Apel Constanţa

19 Dec 2015 1892

UPDATE 6. În dosarul legat de subfinanţarea CMZ Constanţa Nicuşor Constantinescu vrea să plătească prejudiciul! Procurorii cer să fie condamnat cu executare (documente+video)

30 Sep 2015 3163

Nicuşor Constantinescu, nemulţumit de decizia judecătoarei Iulia Cezara Suciu (rechizitoriu)

26 Jun 2015 2168

Constantinescu, menţinut sub control judiciar de judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir (rechizitoriu)

25 Jun 2015 2052

Nicuşor Constantinescu rămâne cu judecătoarea Ana Maria Trancă (rechizitorii)

05 Jun 2015 2725

Ana Maria Trancă rămâne judecătoarea unuia dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitoriu)

04 Jun 2015 2009

Andrei Murineanu, şeful CMZ, audiat în dosarul lui Nicuşor Constantinescu

03 Jun 2015 2855