UPDATE2-Operatorii din turism, față în față cu Făgădău. Toți hotelierii au votat ca CLM să iasă din Asociația Litoral Delta Dunării

În aceste momente, operatorii din turism din staţiunea Mamaia şi din Satul de Vacanţă s-au întâlnit cu reprezentanţii Primărie Constanţa pentru a discuta pe marginea regulamentului de funcţionare a staţiunii şi a Satului de Vacanţă.
 
Viceprimarul cu stribuţii de primar Decebal Făgădău a anunţat că întârzie câteva minute, astfel că dezbarerea este moderată de cei doi viceprimari ai Constanţei, Costin Răsăuţeanu şi Mircea Dobre, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dănuţ Jugănaru, reprezentantul CCINA, Nicolae Bucovală, liderul Asociaţiei Patronale Mamaia, dar şi şefi ai instituţiilor deconcentrate.
 
Toţi oamenii de afaceri au primit anterior pe pe mail draftul acestui regulament de funcţionare, pe marginea cărora vor dezbate. De altfel, acest regulament se află şi în consultare publică pe site-ul Primăriei Constanţa.
 
La prima întâlnire avută cu hotelierii şi operatorii economici, Făgădău a stabilit ca data de astăzi să fie cea de întâlnire cu aceştia pentru a pune la punct acest regulament.
 
Din partea Asociaţiei Patronale au existat obiecţii pe marginea regulamentului.
 

"Amplasarea alimentarelor ar trebui să se facă pe cele două puncte principale, adică Perla şi Butoaie. Să se respecte PUZ-ul staţiunii şi, de asemenea, să putem şi noi ei de la restaurante să ne facem treaba", spune Bucovală.

 
A doua problemă ridicată de Bucovală este plaja, care ar trebui să le revină hotelierilor.
 

”Există un regulament care interzice muzica pe plajă după ora 20.00. Nu cerem decât să se respecte legea”, a arătat el.

 

”Am luat act de acest lucur și în noul regulament am prevăzut ca beach barurile să funcționeze până la ora 19.00”, a declarat, la rândul său Mircea Dobre. 



UPDATE, ora 18.10:
 

"Asociaţia Litoral, care era un organ echilibrat, cu un mecanism.. Taxa de promovare avea o direcţie. În ultima perioadă am primit mai multe semnale de îngrijoare. CCINA s-a retras, Asociaţia de promovare s-a retras, am aflat că azi judeţul Tulcea se retrage sau chiar s-a retras. În cazul acesta, noi ce facem? Mai stăm sau ne retragem?", a întrebat viceprimarul cu atribuţii de primar.

 
Făgădău a încercat să le propună celor prezenţi acum, care sunt în număr foarte mare, să voteze ad-hoc. Operatorii nu dorit însă să voteze momentan, neavând suficiente informaţii.


Consiliul Local s-a transformat într-un  fel de arbitru între Asociaţia Litoral şi ANAT, ANT, CCINA.
 

”Am constatat că în utima perioadă asociaţia nu se îndereaptă într-o direcţie bună pentru că o singură persoană lua cam toate deciziile care ne primesc pe toţi. Când doamna Martin a spus că ruşii pot veni liniştiţi cu 10 euro pe noapte, au început să ne întrebe membrii ai Camerei dacă ştim ceva despre asta. Astfel atunci am decis să facem un pas în spate, să tragem un semnal de alarmă. Din asociţie a ieşit şi Eforie, Techirghiol", a arătat Dănuţ Jugănaru.

”Vă întreb pe dumneavoastră: ce facem noi, Consiliul Local, în legătură cu această Asociație? Mai stăm sau nu?”, a întrebat Decebal Făgădău.


Mulți dintre cei prezenți au cerut ca la o viitoare întâlnire să participe și Corina Martin. Toți hotelierii aflați în sală au votat ad-hoc pentru ca CLM să iasă din Asociația Litoral Delta Dunării.


 

”Eu săptămâna viitoare voi avea o întâlnire cu doamna Corina Martin, iar la următoarea întâlnire vă spun ce am discutat. Voi veni în fața dumneavoastră, vă spun punctual ce am discutat și vedem atunci exact ceea ce trebuie să facem. Ieșim sau nu?”, a spus Făgădău.

 


 

UPDATE, ora 18.00:


Unul dintre proprietarii alimentarelor din Mamaia are de obiectat cu privire la propunerea lui Bucovală. Acesta spune că în aceste spații comerciale se vând produse preambalate.
 

”Nu se țin mezeluri, nu se ține mâncare gătită. Când am închiriat acele spații așa scria, că sunt spații alimentare, adica respectă PUZ-ul”, a spus acesta.

 
Decebal Făgădău a ajuns acum la dezbatere.
 

”Mă bucur că am nimerit acum chiar în mijlocul unei întâlniri de lucru. Acesta este spiritul unei întâlniri de studiu”, a ținut Făgădău să menționeze când a luat cuvântul.

 
Făgădău a ținut să le spună celor prezenți că viceprimarul Răsăuțeanu se va ocupa de programul de funcționare, iar Mircea Dobre de ceea ce înseamnă curățenie. 






 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 603

Firme Constanța O nouă societate deschisă la Costinești de doi cetățeni turci. Iată cu ce se ocupă

23 Mar 2024 441

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 362

Destinația Mamaia Constanța, în atenția francezilor la Salonul Mondial de Turism din Paris

16 Mar 2024 391

Destinația Mamaia Constanța, prima participare la Salonul Mondial de Turism din Paris

13 Mar 2024 425

Top 5 cele mai vizitate orașe din Europa

11 Mar 2024 442

Firme Constanța Se închid mai multe puncte de lucru ale THR Marea Neagră SA

08 Mar 2024 506

Destinația Mamaia Constanța - concluzii după prima participare la Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin

08 Mar 2024 365

Destinația Mamaia Constanța, în atenția tour-operatorilor din Germania

07 Mar 2024 444

Constanța, promovată la Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin

05 Mar 2024 477

Mini-Farm SRL dorește edificarea unui imobil de patru etaje în Constanța

04 Mar 2024 504

OMD Mamaia Pregătiri pentru Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin

04 Mar 2024 759

Declarații de avere Constanța Nicu Beca, auditor la Curtea de Conturi, avere și interese. Soția sa lucrează în CJC (DOCUMENTE)

27 Feb 2024 914

Bloc de două etaje Constănțenii pot influența investiția omului de afaceri George Guci de pe strada Traian din Constanța

25 Feb 2024 1049

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 3102