UPDATE Spitalul Județean Constanța și Sanatoriul Techirghiol, ar fi vizate de descinderile efectuate la unitățile sanitare

Surse din IPJ Constanța au declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța spun că Spitalul Județean Constanța este vizat de descinderile care au loc în aceste momente în 22 de județe dintre care și Constanța. De asemenea, se pare că este vizat și Sanatoriul Techirghiol.
 
Polițiștii însoțesc în aceste moment echipele de control, de unde ridică probe și înscrisuri, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse.
 
Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Mihnea Avram, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că nu sunt descinderi în aceste momente la spital, ci au fost doar controale de igienă sanitară în urmă cu două săptămâni, potrivit acestuia fiind doar verificări de rutină. Mihnea Avram ne-a mai precizat faptul că nu sunt vizați de aceste descinderi pentru că spitalul nu a cumpărat produse de la Hexi Pharma. 

La activități participă 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul DGPMB și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

UPDATE, ora 13.25:

Roxana Almășan, managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că au fost astfel de controale astăzi în centru.

„S-au prevevat probe. Noi am achiziționat în total 10 litri de dezinfectant de la Hexi Pharma, 5 pentru suprafețe și 5 pentru instrumental, numai că nu am apucat să îl utilizăm. În acest moment nu mai aveam acest dezinfectant. S-au prelevat probe din dezinfectanți și au plecat”, a declarat managerul Sanatoriului din Techirgiol.  


Citește și: Descinderi de amploare la unități sanitare din Constanța, București și alte 20 de județe​
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Marin Pretoriu

08 May, 2016 15:42

In Techirghiol este spital?

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Spitalul Județean Constanța investește în servicii de prelucrare date (DOCUMENT)

12 Apr 2024 433

Investiție de 3,2 milioane de euro la Spitalul Județean Constanța! Licitație deschisă pentru un sistem robotic dedicat intervențiilor ortopedice (DOCUMENT)

12 Apr 2024 494

UPDATE Unui bărbat i s-a făcut rău pe stradă, în Constanța. A fost transportat la spital

10 Apr 2024 888

Licitații publice CJC O companie din Craiova va promova „Departamentul Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța“

06 Apr 2024 597

Brancardier din Spitalul Județean Constanța, acuzat de trafic de influență, achitat

02 Apr 2024 670

Cumpărări directe Constanța Spitalul Județean Constanța, asigurat prin Omniasig Vienna Insurance Group SA (DOCUMENT)

31 Mar 2024 572

Se fac angajări la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța

30 Mar 2024 1204

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 1039

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 607

Ședință CLM Constanța Aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 521

Bolile de rinichi, a opta cauză de deces la nivel mondial. Atenționările medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

14 Mar 2024 819

Scandal în holul Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Constanţa! S-a lăsat cu o trimitere în judecată, după șase ani de anchetă

13 Mar 2024 1088

Licitații publice CJC organizează o nouă achiziție pentru reabilitarea bazinelor de tratament de la secția de Balneologie din Eforie-Sud

12 Mar 2024 659

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, Constanța, scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

11 Mar 2024 1098

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 844