Uraganul Matthew Peste 1,5 milioane de persoane, evacuate

Uraganul Matthew și-a schimbat, ieri, traiectoria către Bahamas și coasta de est a statului american Florida după ce a provocat decesul a cel puțin 26 de persoane și a distrus mare parte dintre locuințele din sudul Haiti, ceea ce a dus la amânarea alegerilor prezidențiale din această țară, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Uraganul de categoria 3 (pe o scară de la 1 la 5), cea mai puternică furtună din zona Caraibe din ultimul deceniu, a măturat marți Cuba și Haiti, aducând rafale de vânt de 230 de kilometri pe oră și ploi torențiale, provocând pagube în localități dar și asupra culturilor agricole și a fermelor de animale, scrie sursa citată.

În Statele Unite, peste 1,5 milioane de persoane au fost îndemnate să evacueze coasta sud-estică a statului Florida, iar guvernatorul acestui stat american, Rick Scott, a avertizat locuitorii să se pregătească pentru un posibil impact direct al uraganului, ce ar putea fi catastrofic. Meteorologii americani au declarat că Matthew ar putea lovi Florida - sau s-ar putea apropia periculos de mult de acest stat - în a doua parte a zilei de joi sau vineri dimineața și apoi se va îndrepta spre coasta de est, către Carolina, în weekend, potrivit NBC News, citat de Agerpres.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Uraganul Matthew Pene de curent masive în sud-estul SUA. Sunt afectate aproape două milioane de locuințe și sedii de firme

09 Oct 2016 1845

Un român va conduce echipa ce va evalua pagubele produse de uraganul Matthew

08 Oct 2016 1888

Uraganul Matthew Stare de urgență în Florida și Carolina de Sud

07 Oct 2016 2476