UVT s-a autosesizat în cazul acuzaţiilor plagiat privind teza de doctorat a şefei DNA

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a demarat, la finalul săptămânii trecute, proceduri interne pentru clarificarea situației apărute în spațiul public vizavi o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a Codruței Kovesi, a anunțat luni, într-un comunicat de presă, instituția de învățământ superior.
 
Potrivit sursei citate, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) va coopera cu orice instituție abilitată, având în vedere și că o asociație din Cluj Napoca a trimis către Ministerul Educației o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a procurorului-șef al DNA, sesizare care nu a ajuns încă la universitate.
 

"Înțelegem că Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a trimis către Ministerul Educației Naționale și Cercetării științifice și Universitatea de Vest din Timișoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a doamnei Kovesi, sesizare care nu a ajuns încă la Universitate. În baza deschiderii către comunitate de care UVT dă dovadă în mod constant și a implicării pozitive în numeroase demersuri care țin de transparența și corectitudinea academică, Universitatea își exprimă întreaga disponibilitate de a coopera cu orice instituție abilitată în vederea clarificării acestei situații", se arată în comunicatul menționat.

 
De asemenea, UVT a primit în cursul zilei de astăzi, punctul de vedere al Școlii Doctorale de Drept și a solicitat informații suplimentare pe care le așteaptă în zilele următoare.
 
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat vineri că a lucrat șapte ani la teza sa de doctorat și lucrarea a fost întocmită cu respectarea tuturor normelor științifice.
 

"Teza mea este corectă, este o teză pe care am muncit-o, am lucrat șapte ani la acest doctorat. Am multe articole publicate (...) pe care eu le-am indicat în teză. Cine are îndoieli cu privire la corectitudine nu are decât să facă sesizare. (...) Cine contestă să vină cu probe și să facă sesizare", a spus Kovesi, la Europa FM.

 
Șefa DNA a explicat că lucrarea sa de doctorat a fost verificată în anul 2012 de Comisia Națională de Etică, decizia acesteia fiind că nu este vorba de un plagiat.

sursa foto: jurnalul.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării a decis. Teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu este un plagiat

24 May 2023 729

Reacția ministrului Bode, după ce UBB a decis că a plagiat în teza de doctorat. „Este uluitor! Voi merge în instanță” (DOCUMENT)

11 Jan 2023 1185

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat. Ce spun reprezentanţii Universităţii din Bucureşti

27 Sep 2022 1374

Hotărârea nu este definitivă Titlul de doctor al unui preot, anulat în instanță, la cererea Universității Ovidius! (MINUTA+DOCUMENT)

07 Sep 2022 7048

Ed Sheeran a obținut despăgubiri, după ce a câștigat un proces de plagiat. Valoarea acestora

22 Jun 2022 1198

Ed Sheeran îşi filmează toate sesiunile de compoziţie pentru a evita acuzaţiile de plagiat

09 Apr 2022 1703

Dosar penal deschis la Parchetul General după o plângere privind plagiat în teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă

10 Feb 2022 1316

Reacția lui Iohannis după ce premierul a cerut să-i fie analizată teza de doctorat

18 Jan 2022 1371

Nicolae Ciucă a cerut să-i fie analizată lucrarea de doctorat, după ce a fost acuzat de plagiat

18 Jan 2022 1351

Premierul l-a propus pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, ca interimar la Cercetare

15 Dec 2021 2814

Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

15 Dec 2021 1778

Ce spune Arhiepiscopia Tomisului despre tezele de doctorat plagiate

25 May 2021 1915

SRI a cerut, la Constanța, anularea diplomei de doctor a fostului vicepreședinte ANAF Mihai Gogancea-Vătășoiu

12 Mar 2021 5048

Un lector universitar de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Decizia CNATDCU (document)

01 Aug 2019 2947

Ecaterina Andronescu ”Plagiatul, o problemă minoră a învăţământului din România”

29 Dec 2018 1827