Valentin Vrabie, ameninţat de directorul RAJDP - „Dacă va circula pe un drum închis, se vor lua măsurile legale în consecinţă!” Valentin Vrabie - „Mai degrabă să-mi fie mie greu, dar să ştiu că oamenilor le este bine!”

Se pare că pentru moment reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, condusă de directorul Adrian Gâmbuţeanu, au luat înţeles mesajul autorităţii locale conduse de primarul Valentin Vrabie şi iau măsuri. Potrivit primarului Valentin Vrabie de 30 de minute se intervine pentru deszăpezire pe drumul judeţean, aflat între localităţile Medgidia şi Peştera.

Cu privire la intenţia primarului Valentin Vrabie de a deszăpezi cu utilajele primăriei, drumul judeţean aflat între localităţile Medgidia şi Peştera, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, Adrian Gâmbuţeanu, a declarat următoarele: „Domnul primar nu are dreptul să circule pe un drum închis. Dacă o va face, se vor lua măsurile legale în consecinţă. Întrebaţi şi la Poliţia Rutieră, vi se va spune acelaşi lucru”. Directorul RAJDP s-a arătat preocupat şi de un alt aspect. „Cu ce utilaje? (n.r. va interveni domnul primar)”, l-a întrebat pe reporterul ZIUA de Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu.
„Şi eu, la fel ca domnul primar, vreau să se circule pe acest drum şi pe alte drumuri judeţene, dar trebuie să se respecte condiţiile care se impun”, a mai spus Adrian Gâmbuţeanu.
Directorul RAJDP a afirmat că în aceste momente se lucrează în zonă. „Am închis drumul, tocmai ca să-l curăţăm”, a spus Adrian Gâmbuţeanu. Directorul RAJDP a mai afirmat că dacă autoritatea locală condusă de primarul Valentin Vrabie vrea să organizeze o aprovizionare sau o deplasare de maşini în convoi, poate aduna maşinile la Medgidia şi să anunţe dispeceratul, astfel încât convoiul să aibă ca antemergător utilaje de deszăpezire.

Contrariat de cele afirmate de directorul RAJDP, primarul Valentin Vrabie, a spus că nu i se pare normal să anunţe dispeceratul. „Cum să anunţ dispeceratul? Oare ce se stipulează în contractul încheiat de RAJDP cu firmele de deszăpezire? Există un contract pentru drumul judeţean, aflat între localităţile Medgidia şi Peştera? Există! Atunci mi se pare normal ca utilajele să fie la capătul drumului şi să intervină pentru deszăpezire. Dar cine ştie ce scrie în acel contract? Ar fi interesant să vedem unul”, a spus primarul comunei Peştera.

Cu privire la afirmaţia directorului RADJP potrivit căreia „se vor lua măsurile legale în consecinţă” în cazul în care primarul va lua decizia deszăpezirii drumului cu propriile utilaje, Valentin Vrabie a afirmat: „Răspund pentru oamenii comunei Peştera care şi-au pus toată nădejdea în mine. Accept toate măsurile care le vor lua. Între a rezolva problema şi a suporta o contravenţie conform legii, mai degrabă să-mi fie mie greu, dar să ştiu că oamenilor le este bine”. Mai mult, primarul comunei Peştera a declarat că îl aşteaptă pe directorul RAJDP în comună. „Să vină personal aici în localitate (n.r. directorul RAJDP Adrian Gâmbuţeanu) şi să vadă cum ar suporta ca simplu cetăţean dispreţul pe care-l aplică cu blocarea drumurilor!”, a mai spus şeful autorităţii locale.
Valentin Vrabie a mai declarat că momentan nu va intra cu propriile utilaje, întrucât de 30 de minute echipa RAJDP intervine pentru curăţarea drumului, aşa cum era şi normal.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un preot a sfințit o curbă în care au avut loc mai multe accidente rutiere grave (VIDEO)

03 Feb 2022 1762

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 2452

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 2670

Șef echipaj SMURD Angajat al ISU Dobrogea, arestat pentru agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală

30 May 2021 7108

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2018

20 Jun 2018 3416

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3597

În plină vară, în România, a nins! Temperaturile au scăzut brusc

12 Aug 2016 6200

Primarul comunei Jilava a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații

11 Jul 2016 2729

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5702

Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

24 Mar 2016 4274

Rolul unui set de TV Plasma din lemn masiv in amenajarea sufrageriei

30 Jan 2016 9451

Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a rectorului Academiei Navale. Vergil Chițac - „Analizez şi posibilitatea de a candida... Nu am decis sub ce formă“

28 Jan 2016 4086

15 ianuarie – Marele poet naţional Mihai Eminescu omagiat la Cumpăna, de Ziua Culturii Naţionale

13 Jan 2016 3276

Comunicat de presă - DIICOT

07 Jan 2016 2703

Măsuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

23 Jul 2015 2783