Veste soc pentru cei cu proceseAdio condamnari cu suspendare


In ciuda atacurilor dezlantuite impotriva magistratilor, iata ca lupta anticoruptie nu doar ca nu va fi abandonata, dar risposta justitiei se anunta mai dura ca oricand.

Avertismentul a fost lansat chiar de catre temuta judecatoare Livia Stanciu, presedinta Curtii Supreme cerandu-le colegilor din magistratura ca, daca sunt convinsi de vinovatia inculpatilor, sa nu mai mearga pe calea de mijloc a condamnarilor la inchisoare cu suspendare, ca pana acum.

Sprijin extern

Demersul judecatoarei care conduce asa numitul „complet negru” de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a trimis deja dupa gratii pana acum toate numele grele condamnate pentru coruptie, este unul cat se poate de oficial. Astfel, intr-un ghid de orientare profesionala a judecatorilor realizat de ICCJ, Livia Stanciu insista ca singura cale prin care Justitia poate lupta eficient cu fenomenul coruptiei, care inca face ravagii in clasa politica romaneasca, este pronuntarea, atunci cand probele sunt indubitabile, a unor pedepse cu inchisoarea cu executare. De altfel, documentul la care au lucrat atat specialisti ai Departamentului de Stat al SUA, cat si experti care au elaborat Raportul MCV nu lasa loc de nicio interpretare in acest sens.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce se întâmplă cu dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia. Anunțul judecătorilor din apel

27 Aug 2023 846

Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia, contestate!

10 Aug 2023 1289

Condamnări în dosarul Microsoft

24 Mar 2016 2179

Cine sunt primarii condamnaţi pentru fapte de corupţie care organizează alegerile prezidenţiale

31 Oct 2014 1879