Vestea cea mare pentru toţi românii Iohannis a promulgat Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat astăzi, decretul de promulgare al Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Klaus Iohannis susține necesitatea de creștere a veniturilor salariale, în mod sustenabil, pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor.


Este evident faptul că România are nevoie de un cadru legislativ care să introducă ordine în sistemul public de salarizare, astfel încât să fie eliminate inechitățile și disfuncționalitățile salariale.


În același timp, Președintele României susține necesitatea unei creșteri sustenabile a salarizării în sectorul bugetar, care să asigure motivațiile adecvate și performanțele necesare din partea tuturor beneficiarilor.

Legea salarizării în sectorul bugetar este un proiect asumat, la nivel guvernamental și parlamentar, de către Partidul Social Democrat, ca parte esențială a programului de guvernare al actualei coaliții politice. În acest sens, este responsabilitatea PSD-ALDE să asigure dezvoltarea echilibrată și să concilieze obiectivul de creștere a salariilor cu cel de păstrare a stabilității macroeconomice și bugetare a României.

Președintele României atrage atenția că aspectele problematice ale legii se impun a fi corectate de Guvern și Parlament de-a lungul perioadei de aplicare a legii.

Coaliția aflată la guvernare are obligația să se asigure că legea salarizării va produce rezultate conform promisiunilor făcute, fără a genera dezechilibre în economie și implicații negative asupra bugetului public. În acest sens, aplicarea legii trebuie corelată cu angajamentele României din Pactul de Stabilitate și Creștere, în vederea păstrării deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB.

Această lege ar trebui să rezolve problemele salariale existente în sectorul public, fără să creeze altele.

Orice ajustări ulterioare, menite să asigure spațiul bugetar destinat salarizării, trebuie să fie făcute în mod transparent, credibil și responsabil, fără a fi afectate alte sectoare importante pentru dezvoltarea economiei, respectiv investițiile și proiectele de infrastructură asumate la nivel guvernamental.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân!

07 Dec 2023 839

A intrat în vigoare legea pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor. Ce obligații au primăriile?

05 Jan 2023 1245

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea şi completarea Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

27 Dec 2022 1161

Decrete semnate de președintele Klaus Iohannis. Una vizează salarizarea personalului plătit din fonduri publice

09 Dec 2021 1447

Ce decrete a semnat azi, președintele României, Klaus Iohannis

04 Nov 2020 1522

Iohannis a promulgat legea. Salarii majorate pentru angajații ARR, ISCTR, ANR și cei din muzeele naţionale

03 Apr 2020 2569

Revolta angajaţilor! 13 contra SRI! Tribunalul Constanţa s-a pronunţat

15 Jan 2020 5689

CCR. A fost stabilit termenul în cazul sesizării pe modificarea legii privind salarizarea din fonduri publice

07 Jan 2020 1643

Proiectul legii salarizării unitare. Despre soldele militarilor, pensii de serviciu, salarii în sănătate, sporuri, îndemnizațiile aleșilor, recompense. Altele neștiute (document)

11 Apr 2017 32085

Proiectul Legii salarizării unitare a fost publicat. Ce salarii ar putea primi bugetarii

10 Apr 2017 6312

Sevil Shhaideh „Acum, primarul e singurul care răspunde în faţa legii. Se impune clarificarea competenţelor”

04 Jan 2017 3291

Bugetul de stat și cel al asigurărilor de stat pe 2016 ajung pe masa Guvernului

08 Dec 2015 1170

Klaus Iohannis a promulgat legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015

02 Apr 2015 1531

Președintele Klaus Iohannis a abilitat Guvernul să emită ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare

23 Dec 2014 1326

Dictatura preţului cel mai scăzut în achiziţiile publice apune Primarii constănţeni spun cum ar trebui reconfigurat întreg cadrul legislativ în domeniu

12 Jun 2014 1985