Viceamiralul (r) Petre Zamfir va primi titlul de comandor al Ordinului Militar de România. Festivitatea, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Filiala Constanța

Viceamiralul (r) Petre Zamfir va primi titlul de comandor al Ordinului Militar de România în cadrul unei festivități ce va avea loc mâine, 24 ianuarie 2018, de la ora 12.00 la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Filiala Constanța.

Potrivit lui Dan Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști, la această activitate va participa și Liga mIlitarilor Profesioniști. 
 
Născut în 1923, în comuna Chioara judeţul Ialomiţa, a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri de Marină în 1948, Institutul Militar de Educaţie Fizică şi Sport și cursul "Ştiinţa conducerii învăţământului”.
 
Conform cv-ului publicat de Clubul Amiralilor, Petre Zamfir a fost comandant al canonierei „Ghiculescu“, şeful staţiunii de pregătire marinărească a Şcolii Militare Superioare de Marină, comandantul Navei-Şcoală „Mircea“ şi şef al catedrei de pregătire marinărească a Şcolii Militare Superioare de Marină. A fost decorat cu medalia „Scutul Crimeii“, medalia „Serviciul credincios clasa a III-a, cu spade, Virtutea militară de Război, clasa a II-a“, Ordinul „Meritul Militar“ clasele a III-a, a II-a, I-a, medalia „Meritul Militar“ clasa I-a, medalia „Eliberarea de sub jugul fascist“, medalia „30 de ani de la înfiinţarea armatei 1944-1974“, medalia „A X-a aniversare a Forţelor Armate“, Crucea comemorativă a veteranilor de război, Ordinul „Virtutea Maritimă“ în grad de cavaler şi cu emblema de onoare a Armatei Române.
 
Veteran de război, a fost ambarcat pe Distrugătorul "Regina Maria", submarinul "Delfinul" şi "Rechinul", participând la toate acţiunile de luptă ale acestor nave în Al Doilea Război Mondial.
A comandat canoniera "Ghiculescu" pe timpul marşului pentru reparaţii de la Constanţa la Genova (Italia) şi retur, în anul 1950;
 
A fost comandantul Navei Şcoală "Mircea" în marşul Constanţa-Hamburg, în anul 1965, când nava a fost trimisă la reparaţii capitale. Echipajul comandat de Cpt.rangul II Petre Zamfir, a înfruntat o furtună puternică în golful Biscaia, acţiune evidenţiată de presa franceză din acea vreme, pentru eroismul echipajului în salvarea navei de la scufundare;
 
A fost cadru didactic la catedra de marinărie şi manevra navei în Academia Navală "Mircea cel Bătrân", a pregătit 25 de promoţii de ofiţeri, care toţi îl salută cu respect şi-i recunosc meritele de instructor şi pedagog, iar din 2013, este cetăţean de onoare al Constanţei.
 
Reamintim că, recent, în cadrul solemn al Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” Filiala Constanța, a avut loc întâlnirea oficială dintre Ordinul Militar de România și Liga Militarilor Profesioniști, ocazie cu care a fost semnat un protocol de colaborare.

 
Obiectivele protocolului de colaborare vizează îmbunătățirea calității vieții militarilor și a statutului acestora, dezvoltarea sentimentului de camaraderie, creșterea motivației profesionale, organizarea și desfășurarea de acțiuni dedicate momentelor tradiționale onomastice.
 

Despre OMR
 
Ordinul Militar de Romania, fondat în anul 2008, este membru al EUROMIL – Organizația Europeană a Asociațiilor Militare – cu sediul la Bruxelles, obiectivul său fundamental este „Securitatea socială”, considerând statutul militarului ca fiind o componenta a acesteia.

Ordinul Militar de Romania are alături, în cadrul Consiliului, Comandorii Ordinului Dinu C Giurăscu – academician, Constantin Bălăceanu-Stolnici – academician, Răzvan Theodorescu – academician, Dan Berindei – academician, Ionel Haiduc – academician, Vasile Candea – presedinte – Academia Oamenilor de Stiință, Irinel Popescu – președinte – Academia de Științe Medicale, Ionel Sinescu –  academician – rector Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Mugur Isărescu – guvernator – Banca Națională a României, Nicolae Văcăroiu – fost președinte – Curtea de Conturi a României, Alexandru Athanasiu – reprezentantul României la Consiliul Europei, Comitetul European de Drepturi Sociale, Ileana Vulpescu – scriitor, Ecaterina Andronescu – rector – Universitatea Politehnica București, Theodor Frunzeti – rector – Universitatea Națională de Apărare, Ilie Bădescu – director – Centrul de Cercetări Sociologice al Academiei Române, Dinu Săraru – membru corespondent – Academia Română, Dumitru Prunariu – membru de onoare al Academiei Române.

Sursa foto: Clubul Amiralilor

Citește și: 

Ordinul Militar din România și Liga Militarilor Profesioniști au semnat un protocol de colaborare. Este o premieră în România. Despre OMR (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 10 iulie 2023

11 Jul 2023 1439

Liga a 3-a Gloria Albești, scor de tenis cu Agricola Borcea. Echipele litoralului, victorii clare (VIDEO)

25 Sep 2022 2909

Liga Militarilor Profesioniști, mesaj de condoleanțe după moartea viceamiralului în retragere Petre Zamfir

17 Nov 2020 2774

Statul Major al Forțelor Navale Viceamiralul în retragere Petre Zamfir, pe ultimul marș dintr-o viață în slujba patriei

16 Nov 2020 1786

Cetățean de onoare al Constanței Viceamiral (r) Zamfir Petre, președințele Asociației Veteranilor de Război, Filiala Constanța a decedat

15 Nov 2020 2277

Liga Militarilor Profesioniști a acordat o plachetă de onoare amiralului (ret) Petre Zamfir, militar veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial

07 Sep 2020 2115

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 august 2020

26 Aug 2020 2875

FC Farul Constanța s-a despărțit de alți patru jucători, dar a și achiziționat un fotbalist de la Dinamo

30 Jan 2020 3158

Au brăzdat mările şi oceanele lumii alături de generaţii de studenţi. Lista comandanţilor bricului „Mircea“, bijuteria Marinei Române (galerie foto)

13 Nov 2019 4302

Ședință foto specială la FC Farul Constanța. S-a realizat fotografia oficială a echipei (galerie foto + video)

23 Oct 2019 7674

#DobrogeaAcademică Acad. Nicolae-Victor Zamfir - „Profesorul Petre T. Frangopol a promovat Institutul de Fizică Atomică drept un reper pentru comunitatea academică din România“ (document)

08 Jul 2019 5348

Ana Aslan și „Gerovitalul” german Compania de vikingi (galerie foto)

05 Jul 2019 5412

#citesteDobrogea Centenarul veteran de război Radu Popa - „Treceau gloanțele pe lângă mine și pe lângă cal” (galerie foto)

16 Mar 2019 3473

UPDATE. Miercuri, o nouă partidă SSC Farul Constanţa a pierdut meciul amical cu Astra Giurgiu (galerie foto)

27 Jan 2019 3516

Imagini de la eveniment Pancu și Maftei, învinși la Constanța. SSC Farul a câștigat meciul cu Academia Rapid (galerie foto + video)

24 Feb 2018 3272