Se întâmplă în Mamaia Vrei, nu vrei, dai bacşiş!

 
De la 1 Mai, bacşişul lăsat chelnerilor trebuie evidenţiat într-un registru separat al localurilor, conform noilor prevederi, impuse de ANAF.
 
La intrarea în tură, angajaţii declară banii cu care vin de-acasă, iar ce primesc de la clienţi, în semn de apreciere pentru serviciile oferite, este trecut separat, astfel încât fiscul să ştie ce este bacşiş obţinut onest şi ce este vânzare la negru.
 
Cu toate că emiterea de bon fiscal pentru bacşiş devine obligatorie de-abia de săptămâna viitoare, există localuri care au pus, deja, acest lucru în practică.
 
Hipercorectitudinea patronilor este sabotată, însă, în unele cazuri, de chelnerii „descurcăreţi” şi exagerat de siguri pe calitatea muncii lor, care consideră că restul pe care ar trebui să îl prezinte clientului, după achitarea consumaţiei, este, automat, bacşişul care li se cuvine.
 
S-a întâmplat azi la Terasa Aza din staţiunea Mamaia, local administrat de societatea comercială Cricorom Turism SRL, conform Radio Constanta.
 
La o consumaţie de 51.50 de lei, achitată cu 60 de lei, restul cuvenit, de 8,50 de lei, s-a transformat automat în bacşiş.
 
Asta, fără ca angajatului terasei să i se spună sau măcar să i se dea de înţeles că poate să păstreze tot restul.

Citeşte şi TERASA AZA DIN MAMAIA, REPLICA NEREUŞITĂ A RESTAURANTULUI MOTOR
 

Sursa: radioconstanta.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.