UPDATE 2 Zeci de percheziții în Constanţa, Ilfov, București și alte 9 județe la persoane bănuite de evaziune fiscală

În această dimineață au loc 82 de percheziții pentru probarea activității infracționale a 48 de persoane din București , Ilfov și alte 10 județe, bănuite de evaziune, prejudiciul estimat fiind de 50 milioane lei.
 
Astfel, la această oră, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov efectuează 82 de percheziţii pentru probarea activităţii unei grupări infracționale, bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 50.000.000 lei, prin evaziune fiscală.
 
240 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 82 de percheziţii la domiciliile a 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi la sediile firmelor administrate de către acestea.
 
Percheziţiile se desfăşoară pe raza judeţului Ilfov (32), a municipiului Bucureşti (20) şi a județelor Dâmbovița (7), Giurgiu (6), Brăila (5), Arad (3), Dolj (3), Sibiu (2), Constanța (1), Mehedinți (1), Hunedoara (1) și Prahova (1). Totodată, polițiștii pun în executare 28 de mandate de aducere și citează, în vederea audierii, 20 de martori.
 
În fapt, în perioada 2014-2016, membrii grupării ar fi inființat 11 societăți cu comportament fantomă și ar fi emis facturi care nu au la bază operaţiuni reale către peste 200 de firme beneficiare, de pe raza județelor menționate, acestea din urmă având ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comerțul cu diferite produse alimentare și nealimentare, construcții și presări servicii.
 
Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov a reieşit faptul că administratorii firmelor beneficiare aveau ca scop sustragerea de la plata TVA-ului şi a impozitului pe profit.
 
O altă modalitate de fraudare folosită de membrii grupării infracționale a fost introducerea în circuitul financiar evazionist a unor mari cantități de deșeuri metalice colectate, fără documente de provenință și sub valoarea de piață. Astfel, acestea ar fi fost înregistrate doar scriptic în contabilitatea firmelor fantomă și tranzacționate fictiv între acestea.
 
Din investigații a reieșit că membrii grupării ar fi perceput în schimbul activității infracționale desfășurate un comision ce ar fi variat între 1-3% din totalul sumelor rulate prin conturile societăților fantomă, care se ridică la peste 200.000.000 lei.
 

Persoanele în cauză urmează să fie conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.
 
Activitățile în acest caz au beneficiat de suportul Departamentului de Informații și Protecție Internă și al Direcției pentru Operațiuni Speciale – IGPR.

 
 Totodată la activități participă polițiști din cadrul Serviciul pentru Intervenție și Acțiuni Speciale– IGPR, Serviciilor de Acțiuni Speciale IPJ Ilfov și DGPMB, precum și jandarmi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române ( Gruparea Mobilă Ploiești Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București).

UPDATE 2, ora 15.15

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: „Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti efectuează cercetări faţă de 48 de suspecţi într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. În cursul zilei de astăzi, 24 mai 2016, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, poliţişti ai S.I.C.E. şi S.A.S. din cadrul I.P.J. Ilfov, poliţişti ai S.I.A.S. – I.G.P.R., ai D.G.P.M.B., precum şi jandarmi din cadrul I.G.J.R., beneficiind de sprijinul de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, au efectuat 82 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Brăila, Arad, Dolj, Sibiu, Constanţa, Mehedinţi, Hunedoara şi Prahova. Acestea vizează sediile sociale ale unor societăţi comerciale, precum şi domiciliile unor persoane fizice. De asemenea, în vederea asigurării prezenţei la audieri, au fost emise 28 de mandate de aducere. Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2014 – 2016, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, de la un număr de 11 societăţi cu comportament de tip fantomă (înfiinţate în acest sens), prejudiciul astfel cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de cca. 50 milioane lei (echivalentul sumei de aprox. 10 milioane euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.”
 

UPDATE 1, ora 9.07:

Potrivit unor informații, se pare că percheziția ce are loc în Constanța vizează un bărbat care deține mai multe magazine alimentare dar și o pensiune în Eforie. Polițiștii ar fi deschins la domiciliul acestuia. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 821

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 536

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 547

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1331

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6945

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 783

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 547

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1308

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Clienta mea s-a ales cu o infecție gravă după intervenția chirurgicală“ (VIDEO)

12 Mar 2024 1445

15 percheziții în București! Vizat ar fi medicul Hussein Shamieh. Intervenții chirurgicale estetice și reconstructive. Oficial de la Poliția din Constanța (VIDEO)

12 Mar 2024 1584

Percheziții în Constanța! Procurorii acuză - evaziune fiscală în domeniul construcțiilor clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

07 Mar 2024 548

Percheziții în județul Constanța într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 1.800.000 de lei

07 Mar 2024 576

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

06 Mar 2024 484

Percheziții în municipiul Constanța într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 754

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 500