Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, Ziua Eroilor și Ziua Rezervistului Militar, sărbătorite astăzi în Mangalia (galerie foto)

La Cercul Militar din Mangalia s-au desfășurat astăzi, începând cu ora 9.00, Adunarea Generală a Filialei Mangalia a Ligii Navale Române și Adunarea lunară a Filialei Mangalia a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere.

În cadrul întrunirilor a fost aniversată și Ziua Rezervistului Militar, stabilită, prin Hotărârea Guvernului României numărul 467 din 12 mai 2010, pentru în data de 31 mai.

Activitățile au început cu analiza activității Consiliului Director al Ligii Navale Române Filiala Mangalia, prezentată de contraamiral (r) Petrică Stoica, președintele filialei. A urmat comandor (r) Alexandru Macavei, președintele Filialei Mangalia a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, care a prezentat mesajul Șefului Statului Major al Forțelor Navale. Comandor Petrică Pârvu, locțiitorul comandantului Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, a dat citire mesajului comandorului Vasile Chirilă, comandantul Școlii de Aplicație a Forțelor Navale.

Comandorul (r) Nicolae Teodorescu, secretarul filialei LNR, a vorbit despre planul activităților pentru perioada mai 2014 – mai 2015, iar comandorul (r) Eugen Bulboacă, primvicepreședinte al filialei locale a LNR, a prezentat bugetul de venituri și cheltuieli.

Cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, șeful muzeului callatian și membru al Ligii Navale Române Filiala Mangalia, a făcut un scurt istoric al rezerviștilor militari, de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza (când sunt menționați pentru prima dată în acte oficiale) și până în zilele noastre. În continuare, a subliniat buna colaborare, în plan profesional, pe care a avut-o, în ultimii 15 ani, cu militarii din Mangalia, cu prilejul numeroaselor manifestări științifice și culturale organizate de cadrele militare.

Prof. Emil Corneliu Ninu, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Mangalia, a vorbit despre rezerviștii militari și despre concursul de eseuri pe care domnia sa l-a organizat cu prilejul Zilei Eroilor, concurs intitulat „Eroul din familia mea”.

Nicoleta Griguță, președintele Fundației „Proactiv pentru Comunitate”, a promis sprijin pentru proiectele și activitățile pe care Liga Navală Română și Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere le vor organiza în viitor.

La final, maistrul militar (r) sociolog dr. Nicolae Vicol, șeful Cercului Militar Ploiești, a susținut un scurt concert de muzică populară, pentru a marca trei importante evenimente: Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, Ziua Eroilor și Ziua Rezervistului Militar.

După activități, toți cei prezenți s-au deplasat la Monumentul Eroilor, din centrul orașului Mangalia, unde au depus coroane de flori în cinstea eroilor români căzuți în luptele pentru independență și unitate națională, în timpul rezistenței anticomuniste și în Revoluția din Decembrie 1989.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Umoristul Ananie Gagniuc, la ceas aniversar! Povestea celui care a început drumul profesional ca militar la Constanța

07 Jan 2024 732

Cercul Militar Constanța „Fascinația mării”, concurs național literar, la ediția a X-a. Detalii

22 Jun 2023 1238

Micii sportivi de la CS Năvodari, trei medalii de aur la etapa din Snagov a proiectului național „Șah în școală” (GALERIE FOTO)

25 Nov 2022 1654

Institutul Național de Administrație Un nou program de formare specializată dedicat înalților funcționari publici

13 Sep 2022 1005

Ministrul Apărării s-a întâlnit cu membrii asociației Diplomaților Militari în Rezervă și Retragere

14 Apr 2022 1357

Lumea marinarilor De ce mi-e dor de Cercul Militar? Linz, Orăscu, Renard (galerie foto)

04 Feb 2022 4205

Se împlinesc 115 ani de la inaugurarea clădirii Tribunalului Județean Constanța!

23 Oct 2021 1935

Elevă a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, aduce la Constanța trofeul locului 1 la secțiunea Poezie a Festivalului Național de Romanțe și Poezie „Rapsodii de toamnă”

30 Sep 2021 1829

Constanța Trafic oprit, între strada Traian și Cercul Militar

21 Jul 2021 1396

Editorial PSD a dat cu var, PNL asfaltează pavelele. Când va fi redată Piața Ovidiu pietonilor?!

15 Jul 2021 4964

Constanța Lucrări în zona Peninsulară. Asfalt în locul dalelor din granit

12 Jul 2021 1729

Forțele Navale Române Concursul Național de Creație Literară „Fascinația Mării”, la ediția a VIII-a. Secțiunile și etapizarea concursului

19 Jun 2021 4364

Întâlnire spectacol, „Eminescu pururi tânăr“, pe plaja din Corbu. Când va avea loc evenimentul

07 Jun 2021 2861

UM 02039 Constanța angajează electrician la Cercul Militar

21 Nov 2020 2481

Onor ctitorilor Armatei Române Comandor (r) Marian Moșneagu semnează un album de colecție - „Armata Română pe frontul Canalului Dunăre-Marea Neagră”

24 Oct 2020 6196