AstroCafe.ro Cură de tine



Cure de detoxifiere, de slăbire, de minerale, soare și tot așa. Dar există și o altfel de cura, pe care ti-o recomand din toată inima: cura de tine.

Această cură e bine să fie ținută măcar o dată pe anotimp. Durata: 6-7 zile cel puțin. Mai ales dacă ești dependent de munca și mai mereu ocupat.

În ce constă:

Blândețe. Ești mai blând cu tine, nu te mai hărțuiești, nu te mai critici, nu te impingi de la spate, nu te mai grabești tot timpul, nu mai stai cu sufletul la gură și, mai ales, nu te comporți ca și cum lumea se sfârșește dacă nu ești tu.

Te asculti.  Iar pentru asta, e nevoie să-ți faci liniște in jurul tău. Ceea ce nu insemnă ca e musai să pleci departe de lume, poți să continui să trăiești la fel cum o faceai si până să începi cura, cu diferența că ești atent la ce asculti, primești, inghiți de la cei din jur. Nu te mai lași contaminat. Ești grijuliu cu spatiul și energia ta.

Te întâlnești pe tine. Stai mai mult cu tine, te ocupi de tine, faci câteva din acele lucruri pe care ai spus că o să le faci tu când o sa ai timp, într-o zi... Pune pe listă câteva dintre acele lucruri. Poate să fie o carte pe care tot spui că o citești, un film pe care îti doresti să-l vezi, un antrenament pe care vrei sa-l faci, cu mintea sau corpul sau ambele... Poate să fie o vizită, o întâlnire cu un prieten bun, un tratament cosmetic, un masaj sau orice ai amânat deși ți-ar fi făcut plăcere sa faci.

Faci ce VREI și iubești cu adevărat să faci. Ești onest 100% cu tine și refuzi orice propunere/cerere care te abate de la tine sau nu-ti face bine, nu e ce vrei. Ai grijă, deci, de „Vreau” al tău. Nu te abați de la el.

Faci loc. Scoți din minte poveștile și problemele celorlalți. Ești la cură de tine, remember? Amintește-ți asta ori de câte ori tinzi să te ocupi in mintea ta, de vreo problemă a cuiva.

Lista e deschisă, poți să adaugi ce vrei și simți că e potrivit pentru tine.


Ai prins ideea: iți dai cât mai mult din tine, ție. Ești mai prezent la tine și viața ta. Faci loc. In cap, în primul rând. Educi mintea să fie ceva mai domoală și mai de treabă. Beneficiile o să le constați singur. Daca repeți cura periodic, s-ar putea să te minunezi la propriu... de tot ce devii și creezi si schimbi.

Spor la... tine!

Nicoleta Svârlefus

Sursa: Astrocafe.ro​

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.