Astrocafe.ro Atmosfera astrală Decembrie 2017. Declanșarea marilor schimbări

Luna Decembrie ne aduce în primul rând vacanță, detașare de forfota cotidiană, o mare dorință de a fi alături de cei dragi și de a ne distra. Sărbătorile sezonului rece ne animă gândurile mărețe, ne îndeamnă să facem bilanțul anului care tocmai se încheie și totodată ne învăluie în speranțele unui viitor mult mai bun.
Este foarte bine să analizăm pe îndelete cum ne-a fost 2017. Au fost evenimente plăcute, altele mai puțin. Este vremea să formulăm opinii, concluzii, să finalizăm relații și situații trenante și nu în ultimul rând să ne facem planuri de viitor.
Energia astrală de pe parcursul lui Decembrie este puternică, activând Elementele Foc, Pământ și Apă, dar mai puțin Elementul Aer. Asta înseamnă că vom avea multe treburi concrete cotidiene de făcut pentru a pregăti sărbătorile și vacanța de Iarnă. Pragmatismul, ancorarea în materialism și materialitate, sensibilitatea exacerbată, graba, agresivitatea sunt atributele dominante pe care le vom aborda, mai mult sau mai puțin conștient.

Evenimentele astrale cu impact rapid asupra pământenilor sunt aspectul de Lună plină din Semnul Gemenilor, retrogradarea planetei Mercur în Semnul Săgetătorului, intrarea lui Marte în Scorpion, aspectul de Lună nouă tot în Săgetător, Solstițiul de Iarnă, intrarea planetelor Saturn și Venus în Capricorn.
Săgetătorul și Capricornul sunt foarte încărcate de planete, iar importanța simbolisticii lor și efectele tranzitelor astrale prin aceste Semne ne vor urmări multă vreme de acum încolo. Schimbări majore și definitive pentru nativii acestor Semne, pentru cei care au marcaje astrale native în Săgetător și Capricorn, dar și pe segmentele de viață ale tuturor, indiferent de harta astrală nativă.
Primul eveniment astral al lunii este aspectul de Lună plină în Semnul Gemenilor pe 3 Decembrie. Tot pe 3, Mercur își încetinește mișcarea prin Săgetător și ușurel o ia îndărăt, intrând în mișcarea așa-zis retrogradă. Astfel 3 Decembrie este o zi foarte importantă pentru că se închid etape privitoare la mentalitatea și filozofia de viață abordată până acum, fiind un moment excelent de a porni în căutarea unor alte valori morale și spirituale. Vom revizui multe concepții și planuri față de tot ce ne înconjoară, iar sistemele de credință vor intra discret pe un alt făgaș.
Foarte accentuat este segmentul muncii și al sănătății, mai ales în ceea ce-i privește pe copii și pe tineri în general. Se pot accentua afecțiuni vechi, se pot instala altele noi, iar cel puțin în intervalul 2 – 23 Decembrie copiii și tinerii sunt în vizorul astrelor oarecum pentru ultima oară, pentru multă vreme de acum încolo. Altfel spus, vulnerabilitățile existente din 2015 încoace pe segmentul de populație copii, adolescenți, tineri se vor risipi foarte mult după 23 Decembrie. Cu toții cunoaștem evenimente, situații deosebite, periculoase, cu efecte pe termen lung, în care au fost implicați copii și tineri. Cum totul se petrece ciclic și la un moment dat, bine stabilit de Univers și de Creatorul său, lucrurile revin sub o altă formă, dar cu aceeași esență, este bine să recapitulăm acum și să ne însușim lecțiile prin care am trecut.
De la momentul de Lună plină din 3 Decembrie și până pe 23 Decembrie vor reveni în atenție afecțiuni mai vechi sau mai noi, problematica domeniilor de serviciu în ansamblu, conflictele de muncă, salarizarea și condițiile de lucru în general. Schimbări majore, revizuirea unor decizii, reluarea unor activități profesionale, dar și activarea unor conflicte de muncă vechi.

Perioada retrogradării lui Mercur în Săgetător se suprapune cu ultimele zile ale lui Saturn de tranzit prin acest Semn zodiacal. Asta înseamnă că avem ocazia deosebită de a ne remodela mentalitatea, filozofia de viață și de a ne orienta spre alte orizonturi spirituale, dar de această dată de o mai bună calitate. Cu siguranță și sistemle noastre de credință vor fi cu totul altele în anii următori, iar apropierea de Divinitate se va accentua la modul real.
Saturn schimbă definitiv Semnul zodiacal și se mută pentru aproximativ doi ai și jumătate în Semnul Capricornului, ținându-le companie lui Pluton și Lunii negre. Pe 21 Decembrie se alătură Soarele, fiind totodată și Solstițiu de Iarnă, iar din 26 Decembrie apare și Venus. Amalgamul de planete din Capricorn va declanșa schimbări sociale de mare anvergură la care nici cu gândul nu gândim în momentul de față. Tot ce cunoaștem și folosim în prezent ca instituții, sisteme sociale de muncă, noțiunile pe care le avem referitoare la șefi, conducere, carieră și ascensiune profesională se va remodela din temelii. Este un proces lent, lung, dar va fi suficient de vizibil, încât să ținem cont de el.
Pe 18 Decembrie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul Săgetătorului, dată la care încă se mai află în acest Semn Saturn, Soarele, Mercur în mișcare aparent retrogradă și Venus. Este un moment deosebit, încărcat de multă agresivitate, tensiuni și conflicte ascunse, predispunându-ne la izolare, detașare de cotidian, introspecție și revizuire totală a relațiilor și planurilor aflate în derulare, atât la nivel personal, cât și la nivel colectiv.
Solstițiul de Iarnă, respectiv intrarea Soarelui în Semnul Capricornului marchează o perioadă de trei luni, cât durează Iarna astronomică, de o mare încărcătură energetică, punctată cu note agresive și cu dependență periculoasă de alții, de spusele și reacțiile lor. Relațiile parteneriale, atât cele personale, cât și cele profesionale vor cunoaște schimbări, revigorări, dar și rupturi definitive, unele cu cântec pe termen lung.

Un alt eveniment foarte important în luna Decembrie este reprezentat de intrarea lui Marte în Scorpion, alăturându-se lui Jupiter. Marte în Scorpion se simte grozav, mai ales alături de Jupiter care îi va exacerba forța, transformându-se, metaforc vorbind, într-un vulcan subacvatic. Răscoliri sufletești și emoționale de mare anvergură, acțiuni desfășurate în secret, dar cumva frânturi din acestea vor ieși la iveală, discuții tăinuite, decizii luate în grabă în culisele vieții cotidiene, dezvăluiri uluitoare pe toate palierele.

Concluzionând, în aparență Decembrie este luna sărbătorilor, a celebrei vacanțe de Iarnă, luna cadourilor, însă dincolo de aparențe se conturează schimbări majore în mod special în plan social, la nivel macro. Dacă până acum am avut de-a face mai mult cu transformări individuale, la nivel personal, de acum încolo încep marile transformări sociale la nivel colectiv, dar și transformări majore în mediul înconjurător în care ne trăim experiențele acestei vieți.
Cugetarea lunii DECEMBRIE:
Cunoașterea este acel lucru care, în chip fundamental, înalță pe cineva deasupra celorlalți.” – J. Addison   


astrolog Anca Stoica

http://www.astrocafe.ro/articole/atmosfera-astrala-decembrie-2017-declansarea-marilor-schimbari

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru anul 2022. Ce spun astrele pentru fiecare zodie în parte. Cum va fi anul 2022

01 Jan 2022 2008

AstroCafe Atmosfera astrală a lunii MAI 2021. Noi etape unice

05 May 2021 1244

AstroCafe.ro Atmosfera astrală a lunii aprilie 2021 - Dinamism pe toate planurile

01 Apr 2021 1362

Astrocafe.ro Atmosfera astrală IULIE 2019. Schimbări nebănuite

02 Jul 2020 2362

Astrocafe.ro Atmosfera astrală decembrie 2019. Transformări uluitoare

01 Dec 2019 4557

Astrocafe.ro Atmosfera astrală AUGUST 2019

04 Aug 2019 2015

Astrocafe.ro Atmosfera astrală MAI 2019 - Schimbări de ritm

02 May 2019 1854

Astrocafe.ro Atmosfera astrală APRILIE 2019 - Descurcăm ce am încurcat

04 Apr 2019 1565

Astrocafe.ro Atmosfera astrală Octombrie 2018. Redefiniri sufletești

03 Oct 2018 1943

Atmosfera astrală APRILIE 2016 Foc și pară!

29 Mar 2016 2493

Pesti 22.12.2014 – 28.12.2014

22 Dec 2014 1810