Astrocafe.ro Rolul exercitiilor fizice în detoxifIerea organismului


Un mjloc foarte recomandat pentru detoxifierea organismului este miscarea, exercitiul fizic. Chiar daca iei decizia de a mânca natural si - bio, toate toxinele care se acumuleaza în corp au nevoie sa fie eliminate.

Stresul, chiar daca este de natura psihologica, se dovedeste a fi un factor care ne afecteaza mult corpul, deoarece contribuie la acumularea toxinelor. Orice forma de stres este asociat cu frica. În momentul în care ne este frica, glandele suprarenale produc adrenalina, care îsi extrage energia necesara din tesuturi si organe, pentru a ne ajuta sa facem fata acelei frici. Apoi urmeaza celelalte simptome, pulsul foarte rapid, respiratia accelerata, batai de inima foarte rapide etc. iar când frica nu este reala- adica nu exista un pericol real pentru viata noastra, deci este imaginara, aceasta energie nu este folosita fizic pentru a ne apara si ramâne blocata în corpul nostru, afectându-ne astfel întreg sistemul.

O activitate fizica regulata - de cel putin patru sau cinci ori pe saptamâna - este o modalitate de a ajuta corpul sa se elibereze de acest surplus de toxine. De altfel, aceasta este una dintre nevoile primare ale corpului. Exercitiile fizice ajuta nu numai la detoxifierea organismului, dar si la întarirea acestuia, ascultând una din nevoile lui de baza, miscarea fiind un mijloc excelent de defulare. O zi petrecuta la birou si apoi o seara în fata televizorului, nu este deloc un obicei natural, corpul are nevoie de ajutor.

Recunosc faptul ca, sa te trezesti de dimineata sa faci sport sau dupa o zi grea de munca, nu este neaparat o decizie usor de luat. Cel mai greu este momentul în care iei hotarârea. Dupa ce începem, suntem mândri de decizia noastra. Putem simti cât de fericit este corpul nostru. Daca esti genul de persoana care se disciplineaza mai greu si îsi uita repede dispozitia buna, în loc sa îti faci reprosuri, sa te culpabilizezi, acorda-ti timpul necesar pentru ca miscarea sa devina un obicei foarte bine ancorat în tine.

Cei care de obicei renunta pe parcurs, sunt cei care la început cer foarte mult de la ei. Poti sa începi sa faci sport de doua ori pe saptamâna, timp de o luna, apoi treptat, câte o zi pe saptamâna, în fiecare luna. Astfel, va fi mai putin drastic si mai motivant. De asemenea, este recomandat sa încerci diferite exercitii fizice, precum yoga sau cele ce se
pot practica cu aparatele de întretinere, pentru a le descoperi pe cele care îti plac cel mai mult.

De asemenea, alegerea unor exercitii sau aparate variate este o idee foarte buna deoarece fiecare dintre acestea antreneaza grupe de muschi diferite. Exercitiul fizic prin excelenta ramâne mersul de jos, deoarece antreneaza toti muschii corpului si în acelasi timp realizeaza un masaj al organelor interne. Este indicat sa mergem repede, având mâinile libere si lasând bratele sa se balanseze. În plus, daca esti atent la respiratie, la inspiratie si expriratie în timpul mersului, vei îmbunatati si mai mult exercitiul fizic. Aerul pe care în respiram contine o forma de energie subtila, parna, care consta în hrana naturala de care are nevoie corpul fizic, precum si corpul emotional si cel mental.

Aceasta prana poate contribui de asemenea la reducerea senzatiei de foame si pe deasupra este si fara calorii! Astazi se stie faptul ca activitatile fizice produc în creier secretarea unui hormon, endorfina. Acest hormon are proprietati asemanatoare cu cele ale morfinei. Este relaxant, un remediu foarte bun pentru a alunga stresul si fricile, fiind în plus stimulant si energizant. Un alt avantaj al exercitiului este prezenta comunicarii intime cu corpul tau, prin atentia pe care i-o acorzi acestuia. Corpul va dori mai mult sa colaboreze cu tine, de exemplu sa-ti arate într-un mod mai clar si mai precis daca îti este într-adevar foame, de ce anume ai nevoie atunci când îti este foame si câd esti satul.

Daca se întâmpla sa nu poti sa faci deloc un exercitiu fizic si în ziua respectiva te simti foarte tensionat, stresat, poti sa folosesti urmatorul mijloc de relaxare: gasesti un loc, la tine acasa, în care sa poti tipa, urla, lovi o perna, plânge cât vrei tu. Fa acest lucru aproximativ zece minute, iar apoi spune cu o voce ferma si puternica ESTE DESTUL. Dupa aceea îti va fi mai usor sa te analizezi si sa descoperi care sunt fricile tale si ce anume a provocat acel stres. Dupa cum poti constata, exista mai multe modalitati de a renunta la diverse lucruri inutile din viata noastra.

Lise Bourbeau



Sursa: astrocafe.ro​

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.