Centrul natura Detoxifierea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru şi este unul dintre cele mai afectate la oamenii moderni.
Am scris mai mult despre acest organ special, atât în articole, cât şi în cartea mea „Oboseala cronică” – pentru că lui i se „datorează” toate stările de lipsă de energie, de motivaţie şi toate tulburările metabolice ale adulţilor.
Chiar dacă analizele de laborator ies bine, dar persoana se simte obosită, fără chef, are alergii, diferite infecţii, digestie dificilă, cu tendinţa la constipaţie sau diaree, tulburări de metabolism (creştere sau scădere în greutate) si multe alte simptome – ficatul este cel în suferinţă.
Pentru că este un organ foarte rezistent, cu mare capacitate de refacere, suportă abuzuri cumplite ani de zile înainte de a apare „modificările” pe analize – care să alarmeze.

Toate substanţele chimice introduse în organism afectează ficatul.
De la medicamente (mai ales substanţele anestezice, antibioticele, cortizonicele şi anti-inflamatoriile tip Paracetamol sau Diclofenac, dar şi contraceptivele şi alţi hormoni, anti-depresivele etc) şi până la substanţele chimice din cosmetice şi detergenţii de gospodărie (derivaţi de clor, de amoniac, de benzen etc).
VACCINURILE afectează foarte tare funcţia hepatică, pe lângă alte afectări importante (mai ales ale florei intestinale). După vaccinuri, mulţi părinţi observă că micuţii nu mai dorm bine (sunt agitaţi, se trezesc plângând brusc din somn, ţipă şi plâng la orice provocare etc), nu mai mănâncă bine (refuză în special fructele şi legumele), nu mai cresc bine, nu mai vorbesc ca înainte şi mai ales, devin foarte sensibili – răcesc din orice. Mulţi părinţi nu fac legătura dintre vaccinuri şi simptome, pentru că ele nu apar imediat după vaccin (ci la 1-2 luni după), şi în plus, toţi copiii sunt vaccinaţi din primele zile de viaţă. Aşa că tuturor li se pare „normal” ca un copil să aibă colici cumplite, sau scaune moi, sau erupţii pe piele sau secreţii nazale fără oprire.
Dar subiectul vaccinurilor, atât de important şi delicat, va face obiectul unei întregi cărţi, pentru că oamenii merită să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă.

Să ne întoarcem la FICAT, organ atât de încercat şi solicitat.
Pentru a vă reaminti de ce susţin afirmaţia de mai sus, aş enumera câteva dintre funcţiile ficatului:
1) secreţia de fiere (între 0,5 şi 1 litru pe zi) – sau bilă, un lichid amar, de culoare galbenă, care permite digestia grăsimilor şi ajută la buna funcţionare a tractului intestinal. Majoritatea adulţilor nu digeră bine grăsimile, care se depun – de aici toate supraponderabilitatea, toate depunerile de grăsime sub formă de lipoame, xantelasmă (depunere gălbuie în colţul ochilor) şi deformare corporală, precum şi colesterolul crescut pe analize.

2) detoxifierea substanţelor intrate în organism odată cu alimentele – ficatul este un „filtru” de control, care evaluează toate substanţele intrate în tubul digestiv, le neutralizează şi expulzează către intestin substanţele toxice. Pe drept cuvânt, ficatul este considerat sediul „apărării” imunitare a organismul, pentru că în paralel, produce o mulţime de substanţe numite Imunoglobuline, care ajută la protecţia organismului de viruşi, bacterii, ciuperci şi alte organisme. Un ficat afectat (din păcate, la toţi copiii, din cauza vaccinurilor şi antibioticelor) determină o imunitate scăzută şi multe episoade de infecţii, alergii şi alte neplăceri.

3) Ficatul se ocupă de normalizarea circulaţiei sângelui, fiind asemenea unui „burete” care reţine sânge, când este nevoie sau îl eliberează în circulaţie, tot la nevoie. În acest fel, el ajută şi susţine inima, în efortul ei de pompă. Poate absorbi până la 1.5 litri de sânge din circulaţie, pentru a menţine normală tensiunea arterială în diferite circumstanţe. La majoritatea adulţilor civilizaţiei moderne, ficatul este incapabil să îndeplinească această funcţie – şi vedem atât de multe cazuri de hipertensiuni (tensiunea prea mare), de hipotensiuni (prea mică, cu leşin şi stare de rău) sau de tulburări cardiace la vârste tinere.

4) Ficatul are rolul de a fabrica „materialele” din care se reface corpul nostru – aminoacizii, dar şi alte substanţe. Este cel care ajută corpul să se refacă în urma uzurii induse de activitatea în lumea exterioară. Mulţi oameni arată mai bătrâni decât sunt, cu pielea uscată, părul subţire care cade uşor, unghiile modificate, cu striaţii şi care se cojesc – cu muşchi flaşti şi depozite de grăsimi. In plus, au articulaţii rigide, dureroase şi delicate (entorse sau luxaţii uşoare, hernii de disc etc) Ficatul lor nu mai poate îndeplini funcţia de refacere şi hrănire a ţesuturilor.


5) Ficatul este principalul organ al termoreglării, este cel care ne ajută să ne păstrăm temperatura atât în medii calde, cât şi în medii reci. Persoanele cu probleme de ficat sunt fie foarte friguroase, cu extremităţi reci, fie călduroase sau au bufeuri de căldură intensă (cum se întâmplă cu doamnele în menopauză, când ficatul este unul dintre cele mai supra-solicitate organe).

6) Ficatul este principalul organ al „ritmurilor” biologice ale corpului, la femei reglând periodicitatea ciclului menstrual – iar la majoritatea oamenilor reglând ritmul diurn, somn-veghe. Tulburările ficatului determină atât tulburări de somn importante, cât şi tulburări de ciclu menstrual la femei (până la absenţa menstruaţiei).

Ficatul are multe alte roluri în afara celor descrise mai sus, dar scurta enumerare este suficientă să vă facă să înţelegeţi importanţa lui şi de ce consider „detoxifierea” hepatică drept element esenţial al vindecării organismului.
În multe dintre cărţile de medicină naturală care se ocupă de vindecarea cancerului sau altor boli grave, detoxifierea ficatului este elementul esenţial – pentru că fără un ficat sănătos, organismul nu este în stare să se refacă şi să lupte cu celulele tumorale.

SEMNALELE DE ALARMĂ privind afectarea funcţiei ficatului, înainte de apariţia unor simptome mai intense (dureri, boli etc) sunt:
- limba mai mereu încărcată şi miros urât al respiraţiei, mai ales dimineaţa la trezire
- ameţeli dese sau chiar senzaţii de sfârşeală
- balonări şi gaze de fermentaţie în exces
- migrene şi dureri de cap
- insomnii sau somn agitat
- urină încărcată, foarte colorată sau prea limpede
- culoarea gălbui palidă a pielii şi o privire obosită (sau senzaţie de oboseală la nivelul ochilor, de fapt în jurul ochilor, senzaţia de „ochi obosiţi), precum şi congestia permanentă a albului ochilor („ochii roşii” în permanenţă).
- nas roşu sau înroşit
- pete maronii (de „bătrâneţe”) pe faţă sau mâini, sau pete decolorate, albicioase, pe mâini.

CE PUTEM FACE?

DETOXIFIEREA FICATULUI are mai multe direcţii:

1) DIETA
Alimentaţia este elementul esenţial pentru protecţia ficatului.

CE MÂNCĂM?
- NU zahăr alb rafinat, „otravă” pentru ficatul şi pancreasul nostru – şi DA miere naturală, fructe proaspete sau uscate
- NU sare recristalizată şi rafinată, produs chimic pur – şi DA sare de mare nerafinată
- NU uleiuri rafinate, margarină şi grăsimi animale (patiserii, etc) – şi DA uleiuri obţinute prin presare la rece
- NU conserve – mai ales industriale – pline de substanţe tip E-uri – şi DA legume şi fructe crude sau fierte, alimente bune care fluidifică secreţia bilei: morcovi, varză, ţelină, praz, usturoi, ridiche neagră, anghinare, păpădie etc
- NU pâine albă, paste făinoase şi produse de patiserie – alimente tip deşeu, care încarcă tubul digestiv şi ficatul – DA paste şi pâine integrală
- NU carne şi mezeluri industrial produse – DA produselor naturale din carne, consumate rar şi bine preparate, DA cerealelor (orez brun, hrişcă, secară, mei) şi boabelor complete (fasole, mazăre, năut, linte, soia), ciupercilor şi legumelor uscate
- NU brânzeturilor din lapte de vacă – un lapte greu digerat de fiinţa umană şi care produce constipaţie, alergii şi mucus – şi DA brânzeturilor din lapte de oaie şi capră, mult mai bine tolerate de organismul omenesc
- Nu ouă de găină „industrial” produse – şi DA la ouă „de ţară”, produse de găini „libere” şi ouă de prepeliţă
- NU alimentelor sintetizate chimic (de exemplu margarina este un PRODUS CHIMIC DE SINTEZĂ – untul este un produs natural)

CUM MÂNCĂM?
Un ficat sănătos poate mânca şi digera orice – dar cel mai bine se descurcă acest organ când există starea de foame şi apare „bucuria” mesei şi savurarea alimentelor.
Binecuvântarea la începutul mesei şi mulţumirea după masă ajută ficatul şi tubul digestiv să funcţioneze în armonie cu energia persoanei.
Mestecatul bine – mai ales a produselor din cereale, legumelor şi fructelor – sprijină efortul digestiv al ficatului. Nu vorbiţi la masă şi mestecaţi bine!

Şi mai ales MÂNCAREA TREBUIE SĂ VĂ ADUCĂ ENERGIE – NU SĂ VĂ IA DIN ENERGIE – nu obosiţi ficatul cu detoxifieri inutile – daţi-i mâncare bună şi permiteţi-i să proceseze mâncarea pe care o primeşte!

Principii de bază în transformarea produselor alimentare (baza teoretică a DIETEI DISOCIATE):
Ficatul se ocupă de digestia a trei grupe mari de alimente:
1) GLUCIDELE (hidrocarbonaţii sau zaharurile – adică făinoase – pâinea, pastele, patiseriile, cartofii, cerealele, mămăliga, zahărul, miere şi fructele) – încep digestia în gură (mestecatul bine este esenţial pentru ele) şi stau în stomac circa 2 ore – apoi trec mai departe, în intestinul subţire, de unde se absorb în sânge.
2) LIPIDELE (grăsimile – adică uleiurile vegetale şi grăsimile animale, untul, smântâna etc) – sunt digerate mai mult în stomac şi apoi trec în intestinul subţire unde sunt emulsionate cu ajutorul acizilor biliari. Stau în stomac circa 4 ore, apoi trec mai departe.
3) PROTEINELE – (carnea, inclusiv peştele, fructele de mare, ouă, lactate, dar şi proteine vegetale – fasole, mazăre, linte, năut, soia şi produsele lor) stau în stomac circa 6 ore, pentru ca acidul clorhidric să permită fibrelor proteice să fie prelucrate de enzimele din intestin. Stomacul şi intestinul subţire sunt responsabile pentru transformarea proteinelor în aminoacizi, elementele componente care sunt folosite pentru reconstrucţia unor părţi din corpul nostru. Dacă se consumă o cantitate prea mare de proteine, funcţia ficatului este tulburată, o mare parte din proteinele nedigerate ajung în intestinul gros, producând multiplicarea florei de putrefacţie – şi apare un scaun foarte mirositor cu alimente semi-digerate.

Din cele mai sus prezentate, rezultă o REGULĂ ALIMENTARĂ ESENŢIALĂ:
- NU SE AMESTECĂ ALIMENTE RAPID DIGERABILE (GLUCIDE), cu ALIMENTE GREU DIGERABILE (PROTEINE).

Glucidele stau în stomac doar 2 ore, dar dacă le amesteci cu proteine, vor sta în stomac până la 6 ore şi vor fermenta, împiedicând şi digestia proteinelor.
AŞADAR!
NU pâine cu brânză sau pâine cu carne, NU mămăligă cu brânză, NU mămăligă cu peşte
În schimb oricare din cele de mai sus – GLUCIDE, LIPIDE, PROTEINE – pot fi combinate cu salate sau vegetale (legume crude sau preparate) de orice fel.
DA pâine cu salată, sau pâine cu salată de vinete, carne cu salată, brânză cu salată, mămăligă cu ciuperci, mămăligă cu mâncare de legume, etc

PUTEM MÂNCA ORICE – important este să ştim CE COMBINĂM LA O MASĂ.
Dacă vom avea o masă de glucide (pâine cu salată de vinete, de ex), ştim că abia la 2 ore după aceea putem sa mai mâncăm ceva (un fruct, de exemplu).
Fructele se vor consuma ÎNTRE MESE – la distanţe de MESE, funcţie de tipul de masă avut.
Dacă a fost o masă de proteine – de exemplu legume (sau salată) cu piept de pui – abia după 5-6 ore se poate mânca un fruct sau o altă masă.

Ultima masă nu se va servi mai târziu de orele 18.00-19.00 – pentru că după acest interval, ficatul va fi foarte încărcat, muncind suplimentar peste noapte. Cel mult se pot consuma fructe sau ceaiuri din plante.
Nu se vor amesteca fructele cu legumele, la aceeaşi masă.
Dulciurile, mai ales cele cu zahăr, rar consumate – se pot servi NUMAI între mese, separat de mese.
Mâncaţi întâi fructele şi la 30 min -o oră, puteţi servi o masă.
Combinaţi fructe cu seminţe (nuci, alune, migdale, caju, seminţe dovleac, seminţe cânepă etc), pentru ca organismul să poată beneficia atât de vitaminele hidrosolubile din fructe, cât şi de cele liposolubile din nuci.

Consumaţi lichide după sete – apă, ceaiuri, sucuri de fructe proaspăt preparate – dar nu beţi în timpul mesei – la cel puţin 30 min înainte sau după masă.

Această dietă ar reprezenta NORMALUL pentru menţinerea unei bune funcţii a ficatului.
Dacă alegeţi să faceţi detoxifierea hepatică prezentată mai jos, ea trebuie respectată în săptămâna dinaintea procedurii

2) DETOXIFIEREA FICATULUI
Sunt multe tehnici şi metode pentru realizarea acestui deziderat.
Doresc să vă prezint cea mai rapidă şi eficientă tehnică, încercată personal, pentru o curăţenie intensivă şi rapidă a ficatului şi fierii.
Este o tehnică prezentată atât de Hulda Clark în cartea ei, cât şi de mulţi alţi terapeuţi naturişti, pe care fiecare a adaptat-o câte un pic, pentru propria comoditate. Dar eficienţa ei a rămas de sute de ani, neschimbată.

„CURĂŢENIA” FICTULUI – are o fază de 6 zile de pregătire şi de 20 ore „eliminatorii”. De câte ori este posibil, procedura ar trebui sa aibă loc la luna în scădere, optim în perioadele de schimbări ale anotimpurilor (septembrie, decembrie, martie şi iunie).

Aveţi nevoie de următoarele:
- 6 litri de suc de măr organic (sau suc de măr proaspăt stors)
- 4 linguri (circa 40 grame) de sare amară (sare Epsom sau sulfat de magneziu)
- 4 grapefruit roze (roşu)
- 120 ml ulei de măsline prin presare la rece – organic şi natural
- 1 linguriţă de bitter suedez
- 8 capsule de 500 mg de Ornithina (un supliment tip aminoacizi care se găseşte la magazinele naturiste)
- o sticlă de apă de 1 litru şi una de 0.5 litri şi un pahar măsurător pentru lichide
- ceai hepatic şi ceai renal

FAZA DE PREGĂTIRE
Timp de 6 zile – beţi 1 litru de suc de măr pe zi, în cursul zilei, între mese
Dieta va fi foarte uşoară, respectând principiile mai sus menţionate, la care se adaugă:
- NU BEŢI suc odată cu mâncarea, la masă
- NU MÂNCAŢI alimente prăjite sau coapte (NU patiserii)
- NU MÂCAŢI alimente f reci (îngheţată, gheaţă etc)
- NU MÂNCAŢI carne, ou sau lactate (este un regim tip „post ortodox” 6 zile)
- NU alcool
- Nu fumaţi
- Nu luaţi suplimente (vitamine etc)
- Nu mâncaţi prăjituri, ciocolată sau alte dulciuri
- Nu folosiţi îndulcitori artificiali
- Medicaţia pe care o luaţi să fie cât mai redusă la minim, sub supravegherea medicului
- Toate aceste zile, faceţi mici pauze în care sa vă odihniţi, dacă se poate, culcaţi pe partea dreaptă, câte 10-15 min în timpul zilei.

ZIUA 6 (de preferat vineri sau sâmbătă, să aveţi o zi liberă după ea)
PREGĂTIREA:
Mic dejun uşor (terci cu cereale, legume fierte, fructe coapte etc)
Prânz – orez integral cu legume fierte
NU SE MAI MĂNÂNCĂ NIMIC DUPĂ ORA 14.00 (2 pm)
Ora 16.00 (4 pm) – Clismă cu cafea – la 1 litru de apă, 2 linguri de cafea, se fierbe la foc mic 20 min, se lasă la răcit – se face clisma (pentru persoanele care sunt constipate, care au luat mult timp substanţe chimice şi care au posibilitatea şi reuşesc să facă clisma. Nu este obligatorie, se poate şi fără ea, dar este foarte utilă).

FAZA DE ELIMINARE:
Începe la ora 18.00 (6pm) – se pun cele 4 linguri de Sare amară în 720 ml apă (în sticla de 1 litru) şi se agită bine până se dizolvă. Vom avea din această cantitate 4 „porţii”
La ora 18.00 – se bea foarte rapid prima „porţie” de 180 ml (rolul său este de dilatare a canalelor biliare).
La ora 20.00 – se bea rapid a doua porţie de 180 ml de apă cu Sare amară
(deşi nu aţi mâncat nimic până la această oră, nu vă este foame – cel puţin după cele două doze de sare amară, cu siguranţă NU – cel mult, beţi apă, dacă simţiţi nevoia).
Pregătiţi totul să fie gata pentru culcare, terminaţi toate treburile şi asiguraţi-vă că nu vă deranjează nimeni. Nu veţi mai putea să vă ridicaţi din pat o perioadă, aşa că terminaţi rutina de culcare.
La ora 9.30 începeţi pregătirea pentru eliminarea propriu-zisă.
Stoarceţi sucul de grapefruit pe o storcătoare de plastic, astfel încât să obţineţi 180-200 ml suc şi puneţi-l în sticla goală de 0.5 litri. Adăugaţi cei 100-120 ml ulei de măsline şi linguriţa de bitter suedez.
Agitaţi bine până când mixtura devine apoasă.

Apoi verificaţi să mergeţi la toaletă pentru ultima oară, stingeţi luminile şi pregătiţi-vă de culcare!
La ora 22.00 (10PM) (TIMPUL ESTE FOARTE IMPORTANT! NU depăşiţi mai mult de 15 minute ora 10 seara!
Staţi în picioare lângă patul dv şi beţi amestecul de suc cu ulei cât de repede posibil – ajutându-vă de puţină apă, la nevoie sau de puţină miere. Dacă aveţi probleme cu somnul, luaţi cele 8 capsule de Ornithina odată cu acest amestec – care vor ajuta imens! Dacă ştiţi că puteţi adormi uşor şi fără probleme, nu este nevoie să luaţi aceste capsule.
După ce aţi băut amestecul, întindeţi-vă imediat, cu faţa în sus în pat, pe o pernă, astfel încât capul să fie mai sus decât stomacul şi staţi nemişcaţi primele 20 minute – fiţi atenţi la ficatul şi fierea dv – puteţi chiar simţi cum pietrele o iau la vale şi trec în intestin.
Chiar dacă ştiţi că nu aveţi pietre, s-ar putea să aveţi mari surprize – pietrele de bilă şi colesterol sunt multe, mici şi se formează atât în ficat, cât şi în fiere.
După cele 20 min de nemişcare, puteţi să vă întoarceţi în pat – şi adormiţi – este necesar să dormiţi până dimineaţa, altfel veţi avea o noapte foarte dificilă şi nici nu veţi curăţa ficatul. Mergeţi la toaletă, dacă aveţi nevoie, dar numai după cele 20 min de stat nemişcat. Dar întoarceţi-vă repede în pat şi culcaţi-vă.

ZIUA 7
Ora 6-6.30 dimineaţa – beţi a treia porţie de 180 ml din Sarea amară (aveţi grijă să fie în cameră, lângă pat, să nu trebuiască să mergeţi până la bucătărie) şi staţi cu trunchiul sus (puteţi să vă culcaţi la loc)
Ora 8-8.30 – beţi a patra porţie de 180 ml din Sarea amară (vă puteţi culca, sau puteţi să vă treziţi – deşi va exista o senzaţie de slăbiciune – preferabil, rămâneţi în pat).
La ora 10-10.30 – beţi un suc proaspăt stors de grapefruit
La ora 11.00 – mâncaţi lent, încet, un fruct proaspăt
La ora 12.00 – mâncaţi o farfurie din terci de fulgi de ovăz (fulgi de ovăz, o parte, apă, două părţi, se fierb la foc mic 10-15 min, se poate pune un pic de miere sau scorţişoară pentru gust)
Odihniţi-vă după această masă.
La ora 17.00 (5 pm) veţi mânca o masă uşoară, o supă, legume fierte, cereale, piure dovlecei sau cartofi – şi nimic după aceea.

REZULTATE:
La ce vă puteţi aştepta –
- dacă nu puteţi dormi noaptea, va apare greaţă, uneori frisoane (ca la o criză biliară) şi stare de rău – de aceea este f f imp sa puteţi dormi (nu uitaţi capsulele de Ornithina, fac minuni pe inducerea somnului în această situaţie – respectaţi doza – 8 capsule odată!). Dacă dormiţi, apare doar o stare de slăbiciune dimineaţa, la trezire, ca şi cum aţi fi muncit toată noaptea la ceva greu.
- oricând în cursul dimineţii (sau al nopţii) – la scaune diareice, de fapt apoase, repetate – uitaţi-vă cu lanterna în primul scaun eliminat. Puteţi descoperi fie pietre de bila, care sunt verzui, ca nişte ghemuri de plastilină, de diferite dimensiuni şi forme – sau „noroi” biliar verzui, ca un nisip fin, care sclipeşte când este luminat cu lanterna.
Veţi avea mai multe scaune apoase în cursul zilei 7 – până se elimină toate reziduurile scoase din ficat fiere.
Multă lume poate avea surprize să găsească bucăţi de viermi, sau viermi întregi, sau alte „obiecte neidentificate” în scaun.
Personal, am găsit pietrele biliare tip „plastilină” – cu dimensiuni de 0.5-1cm – ceea ce a fost o mare surpriză, pentru că nu ştiam şi nu credeam că am astfel de probleme!
Deşi în cursul acestei a doua zile, în prima parte a zilei vă veţi simţi slăbiţi şi obosiţi (nemâncare plus eliminări), către a doua parte a zilei, apare o stare de bine, de vigoare – şi de energie – chiar dacă nu aţi mâncat prea mult între timp.
Este efectul curăţirii ficatului şi fierii, care vor fi foarte recunoscătoare pentru efortul depus.

Următoarele zile, zilele 8-12
Mâncaţi o hrană uşoară
Dacă puteţi, mai faceţi o clismă cu cafea în zilele 2-3 după eliminare, pentru scoaterea resturilor de pietre dintre pliurile intestinului.
Odihniţi-vă mai des în cursul zilei.
Nu mâncaţi mai târziu de ora 18.00
Consumaţi în fiecare dimineaţă un ceai renal (o cană) şi în fiecare seară un ceai hepatic (o cană), 5-7 zile.
Treptat, reveniţi la dieta dv normală.

Puteţi face acest protocol de curăţenie de 3-4 ori pe an, până simţiţi ficatul curat şi vă simţiţi uşori „pe dinăuntru”-
De preferat ar fi să menţineţi o dietă sănătoasă şi să adaptaţi stilul de viaţă, astfel încât ficatul să-şi poată prelua singur funcţia de „curăţenie” şi să nu trebuiască mereu să interveniţi din exterior.

Ţineţi legătura cu medicul în perioada în care face procedura de mai sus – dacă apar mici reacţii, se poate interveni rapid.
Procedura a fost făcută de persoane de 70 şi 80 ani şi a fost bine tolerată. În situaţii de boli grave, de mari intoxicări ale ficatului, este bine totdeauna de consultat medicul înainte de a o realiza.
Dar adulţii tineri, fără prea multe probleme de sănătate o pot face cu uşurinţă şi o tolerează bine.
Respectaţi paşii aşa cum au fost descrişi mai sus. Fiecare pas este esenţial pentru derularea procesului de curăţenie.

Într-un final, ficatul şi întregul organism vă vor fi recunoscători pentru efortul depus şi vă vor răsplăti cu o stare de energie şi vigoare reînoită!

http://www.centrulnatura.ro/detoxifierea-ficatului/

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 360

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 14. 24 martie 2024. Ce zi mai bună de început o provocare sau un proiect nou, dacă nu astăzi?

24 Mar 2024 453

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 11. 21 martie 2024. Suntem la mijlocul unei săptămâni provocatoare

21 Mar 2024 362

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 420

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 400

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 7 17 martie 2024 Bine v-am regăsit într-o zi de odihnă și de conexiune cu Sufletul

17 Mar 2024 413

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 441

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 4 14 martie 2024 Energia lunii în creștere începe să se simtă

14 Mar 2024 439

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 487

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 1 11 martie 2024 Suntem bine cu toții

11 Mar 2024 776

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 14. 9 martie 2024. Astăzi avem luna întunecată, ziua dinainte de luna nouă

09 Mar 2024 577

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 11. 6 martie 2024. Tot ce posedăm, inclusiv corpul fizic, se degradează în timp

06 Mar 2024 584

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 10 5 martie 2024 ”Învață-i pe oameni să fie creatori, nu consumatori”

05 Mar 2024 538

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 8. 3.03. 2024. Repetarea cifrei 3 în simbolica zilei de astăzi

03 Mar 2024 715

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 5. 29 februarie 2024.Ocazie unică pentru recapitulare și revizuire

29 Feb 2024 626