Centrul natura Săptămâna ”Coniferelor”



Odată cu Luna nouă de pe 8 februarie, încheiem săptămânile de ”curățenie” și eliminări – și putem trece la o nouă perioadă de refacere și re-echilibrare a organismului.

În lume se sărbătorește ANUL NOU CHINEZESC, odată cu intrarea în noua energie, cea a ”Maimuței de foc” (conform calendarului chinezesc).

Anul trecut, ne-am amuzat jucându-ne cu prepararea Yee-sang-ului, felul de mâncare tradițional servit cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Anul acesta, vom ”sărbători” trecerea între energii în alt mod.

NU CU MÂNCARE.

Vom începe să NU MAI FOLOSIM MÂNCAREA ca și vehicul al ”sărbătoririlor”, pentru a ne putea depărta de ”obișnuințele” atât de înrădăcinate în corpul nostru fizic. Așa încât, voi veni cu o nouă propunere pentru cei care doresc să facă lucrurile un pic diferit.

Am descoperit că în plan fizic, în corpul nostru biologic, una dintre cele mai mari ”datorii” existente este cea referitoare la minerale.

Foarte multe dintre mineralele utile corpului nostru (calciu, magneziul, zincul, manganul și altele) sunt în dezechilibru, întrucât se folosesc excesiv pentru neutralizarea acidozei masive din interiorul nostru.

Cu alte cuvinte, corpul folosește multe dintre mineralele sale (inclusiv pe cele din ”depozite” – din oase, dinți, păr, unghii) pentru a-și echilibra starea interioară, pentru a supraviețui.

Știm că în stare de ”acidoză” limfatică mare, și sângele devine ”acid” (crește cantitatea de acid uric și de alți produși din sânge) și se pune în pericol supraviețuirea organismului.

Rinichii nu mai fac față la eliminările de acizi (sunt deja ”copleșiți” de cantitatea de toxine pe care o au de procesat, neutralizat și eliminat) și toți acizii rămân în țesuturi.

Pentru ca ”daunele” acidozei să nu fie prea mari, corpul are 3 mecanisme importante de ”neutralizare” a acidozei – și dacă vă uitați în propriul corp, le veți descoperi pe toate trei:

1) retenția de apă – care ”diluează” acizii (și vă treziți toți cu picioare umflate, cu degetele de la mâini umflate sau cu ochii / fața umflate). Retenția apare în special la ”periferia” organismului, reprezentată de mâini, picioare și cap.

2) ”neutralizarea” toxinelor prin îmbrăcarea în ”manșoane” de grăsime. Grăsimea are rol de protecție și mare parte din depozitele de grăsime din corpul nostru învelesc substanțe acide sau toxice (așa veți descoperi și locul în care corpul depozitează cel mai des toxine – după zona în care se depun grăsimi – pe coapse, burtă, sau la bărbia dublă).

3) folosirea mineralelor din corp – pentru ”neutralizarea” acizilor. Corpul folosește calciul și magneziul, în special, dar și alte minerale, pentru neutralizarea ”chimică” a acizilor (elevii de la Școala Sănătate 5D studiază un Modul întreg de biochimie, pentru a înțelege acest mecanism atât de important  și consecințele sale asupra propriului lor organism – vezi www.centrulnatura.ro – Școala Sănătate 5D).

Ca urmare a acestor mecanisme, dar în special al celui de-al 3-lea – corpul folosește în exces, ani de zile, depozitele de minerale ale corpului.

Și se trezește, la un moment dat, cu o ”datorie” IMENSĂ.

Cu o ”gaură” de minerale – pe care medicii o pot numi OSTEOPOROZĂ – sau ALOPECIE (căderea părului) – sau CARII DENTARE sau în orice alt fel.

Și atunci, oamenii se reped să ia suplimente din minerale, crezând că dacă 1-2 luni iau intensiv pastile (fie ele și naturale), vor acoperi ”datoria” de minerale uriașă – creeată în ani de zile de inconștiență și nerespectare a Legilor Naturii.

Mulți oameni constată că ”temporar” se vor simți mai bine (dispar unele simptome, în special durerile).

Dar acest ”temporar” este doar o amăgire – pentru că NICI UN SUPLIMENT NATURAL nu va reuși să echilibreze ”datoriile minerale” făcute în zeci de ani de DIETĂ ACIDĂ și STIL DE VIAȚĂ ”ACID” (ca să înțelegeți mai multe – citiți cartea ”Sănătate 5D” – www.centrulnatura.ro).

În plus, suplimentele minerale nu vor face decât să BLOCHEZE și mai tare rinichii (și să producă nisip și pietre) și chiar intestinele (sau ficatul  / fierea).

Pentru că organismul nostru NU POATE DIGERA ȘI FOLOSI ”PĂMÂNT” (minerale luate ca atare, din pământ!).

Puteți încerca, dacă nu credeți, să mâncați nisip sau pământ.

Dar nu cred că organismul dv va fi foarte încântat de această tentativă (copiii mici încearcă mereu, să vadă cum este!).

Faptul că ”pământul” se găsește în tablete sau pastile, și aceastea sunt numite ”suplimente naturale” din calciu (și / sau magneziu) – este ACELAȘI LUCRU.

Corpul nostru – celulele noastre – NU LE POT FOLOSI.

NU SUNT BIODISPONIBILE.

Nu sunt ”recunoscute” ca fiind ”combustibil” pentru organism.

De aceea, corpul le consideră ”corpuri străine” și se străduie continuu să le elimine (în procesul respectiv, rănind și mai tare rinichii și intestinele, și așa suprasolicitate și obosite de stilul nostru de viață acid!).

Există totuși o modalitate de a susține și ajuta organismul, în întregul proces de detoxifiere și curățenie a sa: FOLOSIREA PLANTELOR.

Natura ne oferă PLANTELE sale minunate, pentru ajutor și sprijin în viața noastră pe pământ.

Plantele ne sunt alimente – și plantele ne sunt medicamente

Oamenii sunt partenerii PLANTELOR în JOCUL VIEȚII pe pământ.

Iar Plantele au fost alături de noi de la începutul vieții pe Planeta albastră (ele fiind mult mai bătrâne decât noi și trăind în altă frecvență de vibrație decât cea a oamenilor).

Dacă vă gândiți la ”viteza” de creștere a unei plante – în special a unui arbore – vă puteți imagina frecvența de vibrație a plantelor.

COMPLET DIFERITĂ de ”viteza” animalelor sau a oamenilor.

Când consumăm preponderent hrană animală (carne, ouă, lactate), în noi predomină frecvențele ”animale” = rapiditate, viteză, agitație, energia victimă / predator, energia sexualității, a dramei și a luptei pentru supraviețuire.

Dacă ne uităm în jurul nostru, aceasta este energia predominentă a socialului actual: VITEZĂ, AGITAȚIE, NELINIȘTE, SEXUALITATE, FOAME, MATERIALISM, DRAMĂ

Recunoaștem ”vibrația” animalică atât de familiară, care devine o parte din noi.

Practic, alimentele animale ne intensifică acea parte din noi, care derivă din regnul animal. Și nu doar o intensifică, ci o face să devină predominantă, să ”astupe” cu gălăgia sa restul din noi: partea energetică, umană, Divină.

Când schimbăm pe hrana vegană (plante, cereale, legume și fructe), energia noastră interioară se schimbă evident.

Dispare mult din frecvența de vibrație animalică, treptat agitația se potolește, se liniștește, începem să ne armonizăm interior cu plantele din alimentația noastră.

Ne reîntoarcem la ”frecvența de vibrație” a Naturii – la modul în care Natura își desfășoară evoluția pe Pământ.

Dispare agitația interioară, dispare neliniștea, treptat dispare și ”apetitul” pentru dramă și nevoia permanentă de stimulare, începem să apreciem din ce în ce mai mult liniștea, simplitatea, timpul liber și mai ales, frumusețea și desăvârșirea a tot ce este și TOT CE SUNTEM.

Plantele ne ajută să revenim treptat spre partea ”de Divin” din noi.

Am ales pentru săptămâna aceasta tema ”Coniferelor” – pentru că acestea sunt cele mai vechi plante de pe Pământ.

Grupul Coniferelor supraviețuiește pe pământ de milenii și se cunosc pini care au 3000 sau 4000 de ani.

Arborii precum Sequoia gigantea – din America – sau Pinus sylvestris (jneapăn) sau alte specii de pini – au durate de viață impresionant de mari, creștere foarte lentă și pot supraviețui în soluri pietroase, stâncoase, pe crestele munților.

Brazii, molizii, larița și alte Conifere ce cresc în pădurile noastre – ne impresionează prin maiestuozitatea, rezistența și forța ce o degajă.

Nu întâmplător ne aducem la Crăciun – de ”ziua Soarelui” – un brad în casele noastre. Pentru a ne reaminti de potențialul de creștere al ”Cristului” interior – al copilului nevinovat și luminos ce se ”re-naște” în fiecare din noi, în cea mai scurtă zi a anului (la solstițiul de iarnă).

Soarele, aerul curat de pe crestele munților și terenul bogat în minerale pe care cresc brazii – se regăsesc în interiorul acestor arbori magnifici.

Când vom consuma produse naturale făcute din părți din Conifere (cel mai adesea din muguri, dar și din vlăstari și mlădițe) – vom beneficia de combinația extraordinară pusă de Natură în ei: lumina solară și mineralele pământului.

Vă amintiți că medicii prescriu ”calciu și vitamina D” atunci când observă semnele unui rahitism sau lipse de calciul la copiii?

Eu încerc să vă sugerez o combinație făcută de Creatorul acestei lumi, în care ”calciul și vitamina D” se găsesc în proporție optimă, alături de multe alte ”substanțe” și ”bunătăți”: produsele din Conifere.

Cu toții sunteți familiarizați cu Extractele din muguri de Brad, de Jneapan și de Sequoia, existente în prezent la magazinele naturiste.

Oricare dintre ele poate fi extrem de util pentru orice persoană, adult sau copil.

Alături de alte produse extraordinare din Conifere – precum Extractul din mlădițe de Ienupăr (care echilibrează rinichii, ficatul și articulațiile – dar atenție mare la doză! – poate supra-solicita rinichii!) sau Extractul din mlădițe de Thuja – toate produsele din Conifere pot susține organismele noastre în perioada iernii.

Când luna este ”în creștere” – adică exact în această săptămână și următoarea – mineralele și vitaminele se rețin mai ușor în organism.

Dacă pe luna în scădere – detoxifierea este mai eficientă – la luna în creștere, mineralizarea este mai eficientă.

Plantele trăiesc în ”ritmul lunii” – și la fel majoritatea țesuturilor din corpurile noastre, care seamănă cu plantele (părul, pielea, unghiile, dinții, oasele etc).

Veți descoperi că tratamentele ”de mineralizare” funcționează cel mai bine când suplimentele din Conifere sunt administrare în cele două săptămâni de lună ”în creștere” din fiecare lună calendaristică (site-ul Observatorului astronomic Vasile Urseanu din București vă ajută să identificați aceste perioade).

Vă invit această săptămână să vă împrietenți cu energia Coniferelor.

Puteți încerca oricare dintre produsele din Conifere, disponibile pe piața noastră – Extractele din muguri – sau siropurile din muguri – ori tablete sau capsule.

De exemplu, Extractul din muguri de Brad – este foarte util la copii, adolescenți și adulți tineri, 25-40 pic o dată pe zi, 14 zile – iar Extractul de Sequoia D1, 35-40 pic in apa, o data pe zi, zilnic, 14 zile este mai folositor la adulți și vârstnici, pentru tonifiere, remineralizare, dispariția oboselii și susținerea eforturilor fizice și intelectuale.

Extractul de Jneapăn este util de adăugat la toți cei care au probleme de dureri articulare sau dureri de spate – și este un mare echilibrator și reglator al rigidităților interioare și fixităților.

Extractul de Ienupăr este excelent pentru susținerea rinichilor, ficatului și articulațiilor la toți cei aflați în acidoză, dar doza este mică, 5-10 pic în apă, de 1-2 ori pe zi (funcție de reacția corpului), 14 zile – pentru a nu exagera eliminările de acizi și a apare dureri și suferințe suplimentare.

Indicațiile de mai sus sunt orientative și puteți să faceți orice alt fel de scheme sau combinații, inclusiv cu alte produse.

Puteți să citiți despre Conifere – să desenați Conifere (împreună cu copiii), –  puteți să urmăriți documentare despre Conifere, pe Internet, puteți să vă plimbați prin păduri de Conifere – tot este săptămâna vacanței școlare și copiii dv au nevoie de aerul curat și de ”sterilizarea” atmosferei dintr-o pădure de Conifere.

Efectul Coniferelor asupra ființelor umane este la multe nivele:

– fizic, se echilibrează mineralele și apare o detoxifiere naturală – cu stare de bine;

– energetic, se induce o vibrație de liniște, de contemplare și de încredere în propriile puteri

– mental, se induce o stare de claritate, de ordonare a gândurile și mai ales de ”focalizare” (atenție la ”punctele de vedere” – să nu deveniți prea fixiști! – aceasta este una dintre ”capcanele” Coniferelor).

– social – se induce nevoia de a interacționa și comunica cu cei asemenea nouă, cu cei care împărtășesc aceeași vibrație cu noi (Coniferele tind să crească în grupuri exclusive, nu se prea amestecă bine cu alți arbori).

Coniferele aduc în viața noastră energia ORDONĂRII, a STRUCTURĂRII, a SUSȚINERII, a REZISTENȚEI și PERSEVERENȚEI, precum și a creșterii încrederii în propriile noastre puteri, în propriul nostru drum.

După perioada de ”curățenie” și ”plată a datoriilor” – care ne-a ”zguduit” bine pe toți, la toate nivelele ființei, avem nevoie de o ”resuscitare” la toate nivelele și Coniferele sunt ajutoarele noastre cele mai bune.

Tonifierea pe care o veți primi de la energia Coniferelor va fi extraordinară și vă va ajuta în demersul de curățare a vieții, de alcalinizare și de schimbare a vibrației interioare.

Avem nevoie de susținerea plantelor în procesul de vindecare.

REGNUL VEGETAL reprezintă partenerul de evoluție al oamenilor pe planeta Pământ.

IUBIREA noastră pentru plante și a plantelor pentru oameni – este o vibrație la care vă doresc tuturor să vă acordați în săptămâna care urmează.

 

Zile minunate de februarie tuturor și o ”săptămână a Coniferelor” excelentă!

Cu iubire,

Sorina Soescu

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-coniferelor/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 295

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 14. 24 martie 2024. Ce zi mai bună de început o provocare sau un proiect nou, dacă nu astăzi?

24 Mar 2024 449

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 11. 21 martie 2024. Suntem la mijlocul unei săptămâni provocatoare

21 Mar 2024 361

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 418

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 397

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 7 17 martie 2024 Bine v-am regăsit într-o zi de odihnă și de conexiune cu Sufletul

17 Mar 2024 411

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 440

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 4 14 martie 2024 Energia lunii în creștere începe să se simtă

14 Mar 2024 438

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 485

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 1 11 martie 2024 Suntem bine cu toții

11 Mar 2024 772

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 14. 9 martie 2024. Astăzi avem luna întunecată, ziua dinainte de luna nouă

09 Mar 2024 575

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 11. 6 martie 2024. Tot ce posedăm, inclusiv corpul fizic, se degradează în timp

06 Mar 2024 580

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 10 5 martie 2024 ”Învață-i pe oameni să fie creatori, nu consumatori”

05 Mar 2024 536

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 8. 3.03. 2024. Repetarea cifrei 3 în simbolica zilei de astăzi

03 Mar 2024 711

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 5. 29 februarie 2024.Ocazie unică pentru recapitulare și revizuire

29 Feb 2024 624