centrulnatura.ro Săptămâna identificării auto-sabotajului



Vara trece în zbor, cu aromă de apă de mare și de scoici!

Am practicat cu perseverență ”iubirea de sine” și trăirea în prezent și am putut observa cu claritate modelele evidente de AUTO-SABOTAJ existente în ”programul” meu interior.

Am primit multă informație în această săptămână a iubirii și am primit multe energii iubitoare

Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine, care ați trecut și m-ați îmbrățișat la cabinet sau care mi-ați transmis mesaje de lumină!

Apreciez enorm energia voastră de dăruire – pentru că ”primirea” este o îndemânare pe care încă mi-o antrenez – mărturisesc că nu sunt foarte bună la ea! Am dăruit toată viața – am găsit starea de bine a dăruirii și m-am agățat de ea, ca de orice ”dependență” a vieții.

Sunt recunoscătoare că am întâlnit în această viață atâția oameni frumoși, atâtea energii speciale, atâția îngeri aflați în corp omenesc – care au sosit pe pământ să participe la schimbarea vibrației! Și mulțumesc că primesc, cu recunoștință, darurile voastre de energie și iubire!

Așa cum vă spuneam – în săptămâna iubirii am primit multe informații.

Una dintre ele se referă la SCHIMBĂRILE CLARE ȘI EVIDENTE prin care trece planeta Pământ în prezent.

Și am auzit un citat care m-a impresionat.

NORMALUL NATURII ESTE SCHIMBAREA.

IAR NORMALUL FIINȚEI OMENEȘTI ESTE REZISTENȚA LA SCHIMBARE.

Deși cu toții ne dorim cu putere fericire, sănătate, bucurie și stare de libertate – ne comportăm în mod evident în mod opus, blocându-ne singuri în a obține aceste stări.

Știm că este nevoie SĂ NE SCHIMBĂM.

Și cu toate acestea – ceva din noi REZISTĂ cu putere la toate schimbările pe care încercăm să le punem în practică.

În noua carte a lui Hilde Larsen – Know the Truth and Get Healthy (Să știm adevărul și să ne însănătoșim) – autoarea dedică un capitol întreg mecanismelor de ”auto-sabotaj” ce se derulează adesea în mod inconștient în viața noastră.

Am considerat relevantă această informație – pentru că am trăit-o la ”prima mână” în săptămâna iubirii.

În plină stare de bine, de energie pozitivă, de echilibrare a dietei și cu o vibrație excelentă, am ales către ziua de vineri să-mi ”sabotez” cu ”ceva dulce” toate eforturile săptămânale.

Și desigur că am reușit să ruinez finalul săptămânii – menținând starea de detașare și observatorul prezent.

Deja tiparul de repetiție a auto-sabotajului îmi este atât de familiar încât EFECTIV, M-AM SĂTURAT DE EL.

Repet iar și iar și iar – ACELEAȘI GREȘELI – aceleași modalități de comportament.

De ce există AUTO-SABOTAJUL în sistemul nostru de credințe inconștient și în practica noastră zilnică?

Hilde Larsen dă un răspuns clar și documentat la această întrebare.

Există 4 motive fundamentale:

1) Identitatea lipsei de merit, a lipsei de valoare.

NU MERIT SĂ FIU SĂNĂTOASĂ” – nu merit să mă simt bine – nu merit să fiu fericită – NU MERIT!

Acest model a lui ”nu merit” vine din copilăria noastră – și din genele noastre.

Am primit prin ADN toate stările emoționale nerezolvate ale urmașilor noștri.

Uitați-vă la mama și la bunicile voastre (dacă le-ați cunoscut).

Vă este familiar tiparul ”nu merit”?

Copii sunt frecvent abuzați (nu neapărat bătuți sau agresați, ci în special criticați, certați și puși la punct frecvent). Ieșim din copilărie și adolescență cu senzația că am făcut atâtea greșeli, că nu suntem în stare de nimic, că suntem ”niște păcătoși” care NU MERITĂM să ni se întâmple ceva bun.

În viața adultă, de câte ori se repetă tiparul abuzului (sau de câte ori repetăm unele dintre greșelile de care ne-am lovit în copilărie), ni se VALIDEAZĂ acest model interior: ”NU MERIT!

Există o tânjire interioară puternică după schimbare, dorim să facem ceva pozitiv pentru noi înșine, Sinele nostru înalt (partea noastră divină) ne împinge permanent să ne vindecăm rănile copilăriei.

Dar există și tiparele repetitive ale ”greșelilor” și ale senzației profunde de ”NU MERIT”.

Și aici veți găsi cel mai frecvent SCUZELE și JUSTIFICĂRILE pentru care orice măsură luată nu durează decât scurt timp: ”nu este timpul potrivit”, sau ”am primit o invitație în familie și nu pot să refuz”, sau ”copii mei aveau nevoie de mine și n-am avut timp să-mi pregătesc hrana necesară sau să-mi fac exercițiile de gimnastică”  sau ”eu n-am aceeași voință ca alții, eu nu sunt în stare să respect o dietă” – ”eu nu știu să fac asta” etc etc.

Întotdeauna găsim justificări excelente pentru auto-sabotaj.

Cu cât ne ”scuzăm” mai tare, cu atât ne separăm mai mult de Sinele nostru superior.

M-am amuzat când am citit câteva dintre mesajele de la elevii Școlii Sănătate 5D – care-mi povesteau cum se trezeau noaptea și mergeau pe furiș – chiar și când erau singuri acasă – căutând în frigider să ”fure” câte ceva de acolo!

Și când își dădeau seama ce făceau – rămâneau și ei blocați: ”De fapt, de cine mă ascund? Că nu este nimeni acasă!”

Chiar, de cine ”se ascundeau” ei când mâncau ”pe furiș” din frigider?

DE EI ÎNȘIȘI – de OBSERVATORUL INTERIOR – de SINELE DIVIN – sau de partea de ”părinte autoritar” existentă în ADN-ul lor!

Pentru vindecarea acestui tipar de auto-sabotaj – instrumentul principal este IERTAREA DE SINE!

Începeți să vă IERTAȚI ACUM – AICI  – în acest moment!

Cel mai frumos instrument ”de iertare” pe care îl cunosct și-l aplic de câte ori am ocazia este tehnica H’oponopono – a șamanilor din Hawai.

Puteți citi despre ea pe Internet, sunt multe materiale interesante.

Dar în rezumat, această tehnică constă în 4 propoziții – ce pot fi rostite cu voce tare sau în gând, în mod repetitiv, până când în minte nu mai este nimic altceva – și până când vă puteți identifica cu cele 4 propoziții și le puteți simți complet în corpul, sufletul și mintea voastră.

Acesta este cel mai important exercițiu pe care îl propun pentru această săptămână – de câte ori IDENTIFICAȚI TIPARUL DE AUTO-SABOTAJ în plină acțiune!

Propozițiile sunt (nu contează ordinea, eu vi le spun așa cum le practic și m-am obișnuit eu – dar le-am văzut pe Net și în altă ordine – este OK oricum simțiți că este bine pentru fiecare dintre voi!).

TE IUBESC

IMI PARE RĂU

TE ROG SA MĂ IERȚI

MULȚUMESC.

Spuneți-le pentru voi înșivă – și spuneți-le pentru orice și oricine declanșează în voi reacții care nu sunt stări de bucurie, de liniște, de pace și de stare de bine.

2) Frica de o nouă identitate

Una dintre cele mai mari frici ale noastre este să pierdem ceea ce este ”familiar” și cunoscut.

Dacă ați experimentat schimbări în viața voastră – sau perioade de curățenie – în care v-ați uitat la casa voastră – plină ochi de haine și obiecte, dar nu vă puteați decide ce să dați la o parte de acolo – atunci înțelegeți foarte bine FRICA DE A PIERDE FAMILIARUL, CUNOSCUTUL.

Nu contează câtă durere și câtă suferință vin ”la pachet” cu acest ”cunoscut” – este ceea ce știm.

Și uneori, pare mai bun decât ceea ce ar putea fi – dar ne sperie pentru că este ”necunoscut”!

Orice schimbare de dietă – duce automat la modificarea energiei – și la schimbarea stilului de viață.

Tuturor le este frică de schimbare.

OAMENII REZISTĂ din răsputeri schimbărilor.

Caragiale a scris opere nemuritoare, foarte valabile în prezent, pe tema: ”să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimica, ori să nu se revizuiască, dar să se schimbe pe ici, pe colo….și anume, în punctele esențiale!”

Cam așa arată procesul de detoxifiere la cei mai mulți dintre noi – în prezent!

Ca în comediile lui Caragiale:

Revizuim cu toții dieta, dar nu schimbăm nimica.

Sau nu revizuim nimic, dar ne schimbăm viața pe ici, pe colo…..și anume, în punctele esențiale!

Sesizați IRONIA UNIVERSULUI în tot acest joc?

Înțelegeți PROFUNZIMEA TIPARULUI DE AUTO-SABOTAJ?

Din frica pierderii ”familiarului” ne auto-sabotăm orice progres real, care ar determina eliberarea de vechi (de vechi relații, de vechi ocupații, de vechi obiecte etc).

Mulți dintre noi avem perioade în care decidem că ”suntem bine” așa cum suntem – ce să ne mai chinuim?

Și la fiecare pas înainte, mai facem 1-2 pași înapoi – ca într-un dans repetat la infinit, de oamenii a zeci de generații.

3) Identitatea ATENȚIEI

Ca și copiii, majoritatea am experimentat faptul că primeam mai multă atenție (pe care o consideram iubire) atunci când eram bolnavi.

Mai ales cei care au mai mulți frați – și au fost nevoiți de mici să-și asume responsabilități de ”îngrijit” alți copii (deși  erau și ei copii) – au descoperit ”puterea” suferinței și a bolii – în primirea atenției și simpatiei părinților.

În familiile în care mama era mereu ocupată, mereu la serviciu – copii au descoperit faptul că o pot ține pe mama acasă și alături de ei – atunci când sunt bolnavi.

Mulți copii învață să folosească această ”strategie” – care devine la un moment dat inconștientă (nici măcar nu mai înseamnă manipulare).

Ci pur și simplu, când un copil se simte trist, nefericit, ne-iubit, ne-apreciat și că nu primește atenția pe care o dorește – corpul manifestă o suferință (o boală sau o eliminare) în special în părțile sale ”slăbite genetic” (toți ne naștem cu anumite slăbiciuni, în anumite părți ale corpului – și exact în aceste părți slăbite se vor manifesta și exprima toate bolile psiho-somatice!)

Ulterior, ca și adulți – constatăm același lucru.

Toți se poartă frumos cu noi când suntem bolnavi.

Doar atunci suntem lăsați să ne odihnim, să ne relaxăm, atunci toți ne aduc flori și ne vizitează, în fața problemelor de sănătate apare o solidaritate umană în cele mai multe dintre familii.

Cine ar dori să dea la o parte acest AVANTAJ al bolii și suferinței?

Să nu considerați că este de glumit cu această setare din copilărie. Este atât de puternică în fiecare dintre noi – încât depășește voința prezentă a celor mai mulți dintre adulți.

Auto-sabotajul este declanșat de aceste MECANISME INCONȘTIENTE de obținere a atenție și iubirii, care sunt repetate de atâtea ori din copilărie, încât au devenit automate.

SE ÎNTÂMPLĂ DE LA SINE! Precum condusul unei mașini.

Nu este ușor să ”decondiționezi” o ”condiționare” veche. Nu este ușor deloc.

ȘI este important să identificați profuzimea auto-blocajelor cu care vă confruntați.

CONȘTIENTIZAREA și OBSERVAREA detașată – apoi IERTAREA ȘI ELIBERAREA acestor mecanisme de supraviețuire învățate din copilărie – reprezintă etapele realei vindecări interioare.

4) Identitatea BOLII

Oricât pare de ciudat, mulți oameni își găsesc identitatea în cadrul unei suferințe cronice.

Multe persoane, care nu și-au identificat un obiectiv sau un scop al vieții, au găsit în boala cronică O IDENTITATE.

Multe persoane organizează grupuri de sprijin pentru alți bolnavi, se implică în fel și fel de activități și își aranjează viața funcție de prezența bolii.

Dacă se vor vindeca – înseamnă că vor trebui să abandoneze întregul aranjament făcut cu efort și cu grijă.

Așa încât – va exista o rezistență inconștientă URIAȘĂ la vindecare.

Toți avem nevoia de APARTENENȚĂ – la un grup, la o familie, la ceva mai mare decât noi. Uneori, această nevoie este împlinită ca urmare a prezenței unei boli sau a unei slăbiciuni.

Grupuri precum Alcoolicii anonimi sau grupurile de sprijini pentru cei dependenți de droguri – sau orice alt grup de sprijin – există datorită existenței BOLII și BOLNAVILOR.

Aceste grupuri s-ar dizolva dacă oamenii s-ar însănătoși.

Așa încât….observați cât de subtile și delicate sunt mecanismele de AUTO-SABOTAJ și dificultățile cu care ne confruntăm în întregul proces.

Vă propun, așadar, pentru săptămâna care urmează – să încercați să OBSERVAȚI cât mai detașat, mai obiectiv și mai lipsit de judecată – existența mecanismelor de auto-sabotaj enumerate mai sus – sau a altor mecanisme  – care vă fac să abandonați INTENȚIA de a vă însănătoși.

Notați-vă JUSTIFICĂRILE pe care le folosiți – să NU mâncați sănătos, să NU faceți exerciții, să amânați să începeți ceva (un curs, un proiect) care vă face vouă plăcere.

Și apoi, adresați-vă vouă înșivă – folosind instrumentele ”iertarii”:

TE IUBESC – IMI PARE RĂU – TE ROG SĂ MĂ IERȚI – MULȚUMESC

Și puteți ”expansiona” exercițiul cu oglinda.

Puteți să încercați să vă spuneți zilnic, uitându-vă în oglindă:

MERIT SĂ FIU SĂNĂTOS (SĂNĂTOASĂ).

IUBESC SĂ FIU SĂNĂTOASĂ ȘI LIBERĂ.

ALEG SĂ FAC CE DORESC CU VIAȚA MEA

SĂ FIU SĂNĂTOASĂ ÎNSEAMNĂ SĂ FIU LIBERĂ

SUNT ÎNTOTDEAUNA IUBITĂ, INDIFERENT DE ORICE.

TE IUBESC.

TE IUBESC CU ADEVĂRAT

TU, CEL DIN OGLINDĂ, TE IUBESC CU ADEVĂRAT!

Auto-sabotajul se naște din credința că nu merit, că nu sunt suficient de bună, că nu sunt destul de valoroasă pentru a fi iubită, sănătoasă și să trăiesc în abundență.

Să nu lăsați frica de schimbare să vă oprească din drum.

SCHIMBAREA ESTE INEVITABILĂ și doar atunci când depășiți fricile – viața voastră ÎNFLOREȘTE!

Să aveți o săptămână magică

Cu iubire tuturor,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-identificarii-auto-sabotajului/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 1987

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2013

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1578

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1500

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1404

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1663

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1872

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 1960

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2253

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2138

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1788

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1901

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2703

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2100

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2398