Centrul natura

Daruri de lumină – daruri de iubire



Încă suntem în săptămâna de Sf. Valentin, chiar dacă ziua propriu-zisă a trecut.

Și am realizată că nu avem nevoie de o sărbătoare ”oficială” și mai ales, comercială pentru a sărbători iubirea și pentru a ne aminti că hrana cea mai înalt vibrațională pe careo dorește corpul nostru este iubirea.

Acel ”gol” despre care discutam în perioada care a trecut a început să fie umplut, încetul cu încetul, cu daruri de lumină și de iubire.

Mici atenții, mici simboluri, mici gesturi, cuvinte, îmbrățișări,  priviri sau doar amintiri și retrăiri au adus în fiecare zi și continuă să aducă tot mai multă lumină și iubire.

M-am bucurat de fiecare floare primită, m-am bucurat de fiecare privire luminoasă cu care m-am intersectat aceste zile, m-am bucurat de arome discrete de primăvară și verde proaspăt (a ieșit colțul ghioceilor din iarbă! semn bun, că frigul începe să piardă din putere).

Revelația pe care am avut-o în aceste zile a fost legată de simțul mirosului și de amintiri / emoții.

Mai mult ca niciodată, am realizat cât de legați suntem prin puterea aromelor, a mirosului de trăirile noastre din trecut.

Dacă nu ați contemplat niciodată această conexiune, vă invit să o facem împreună, conștient, în perioada care urmează.

Încercați să vă amintiți diferite circumstanțe din copilărie (preferați-le pe cele plăcute, pentru menținerea unei energii bune) sau din adolescență și retrăiți arome asociate cu acele circumstanțe.

Mirosul de măr cu scorțioară al iernilor, sau mirosul parfumurilor oamenilor sau mirosul din case, ori mirosurile din păduri, din parcuri sau de pe malul mării, dar și mirosurile mâncărurilor sau alimentelor și mirosul obiectelor – toate se amestecă printre emoțiile și amintirile noastre.

În ”rememorarea” spontană ce apare uneori la fiecare dintre noi, ne conectăm de ceva din trecut și brusc, un miros este cel care evocă o întreagă experiență stocată la noi în organism.

Mi s-a întâmplat să trăiesc foarte frecvent în ultimele zile ”reconectări mirosuri / amintiri / emoții” și m-am proiectat pentru câteva secunde în diferite scene ale vieții.

Am retrăit și mirosul de cacao cu lapte (da!) din copilărie, de parcă aș fi băut în acel moment (și pentru că vroiam să maschez gustul la lapte, puneam multă cacao și zahăr, așa că exista o aromă specifică a amestecului) și mi-am amintit de sentimentul de siguranță, de protecție și de recunoștință că eram în casa mea și cineva avea grijă de mine și-mi oferea zilnic ”bunătăți!”.

Dar am retrăit și mirosul de căpșuni consumate prima oară în primăvară, cu entuziasm și maximă plăcere.

Am retrăit mirosul unei pajiști de munte, inclusiv cu izul vag de balegă de vacă (parcă eram la munte și urcam o pantă domoală și însorită, cu o stare de bine și de conexiune cu natura), dar și mirosul de ”spital” și durerea în gât după operația de amigdale.

Încercând să fac pentru susținerea rinichilor diferite combinații de ”fierturi” (tip infuzii sau decoct-uri, adica doar oprite, sau fierte la foc mic, 9-10 minute) am făcut zilnic experimente cu fel și fel de plante, uscate sau proaspete, încercând să-mi observ reacția corpului după consum.

M-am trezit cum savurez ceaiurile cu simțul mirosului și cum le ”consum” cu nesaț cu mult înainte ca să sorb lichidul călduț din cană.

Fiecare zi a testărilor a fost o aventură în lumea aromelor, combinând diferite plante și diferite ingrediente în mod alchimic.

Fiecare plantă a venit cu un dar de iubire și un dar de lumina în corpul meu și am simțit cum prin intermediul focului am primit exact ce cautam: esența plantei, ”spiritul” acesteia, o parte din energia ei.

Și corpul meu exact de asta avea nevoie.

Întotdeauna mi-au plăcut supele / ciorbele, în perioada în care am consumat mâncare gătită.

Și abia acum am descoperit ce-mi plăcea atât de multe la ele – partea de arome, partea de combinație aventuroasă de mirosuri și nuanțe de gust.

Faptul că o viață am mâncat ”deșeuri” (legumele și frunzele  fierte odată cu apa) din supă, considerându-le hrănitoare (actualmente preferând să-mi iau fibrele din fructe și nu din legume) m-a împidicat să savurez cu adevărat minunea ”darului” care pot fi supele din plante: tot un fel de ceaiuri / infuziii din plantele proaspete.

Acum înțeleg de ce foarte mulți copii își ”filtrează” supele la maxim cu furculița sau chiar cu strecurătoare: pentru că ei nu doresc ”reziduuri” și resturi ce încarcă inutil organismul, cu o muncă de împingere de la un capăt în altul prin circa 9-10 metri de tub digestiv.

Copii au nevoie să se hrănească cu partea vibrațională din alimente, cu aromele, mirosurile și cu infuzia din legume.

Am experimentat cu ceaiul din plante proaspete (ce am găsit pe piață, așa cum sunt ele în acest moment): pătrunjel, busuioc, salvie, cimbru, puțin chives, puțin ghimbir și sparanghel (toate aceste plante susțin, într-un fel sau altul rinichii și suprarenalele). Am adăugat puțin morcov ras (pentru gust, efectiv), fenicul semințe (n-am găsit crud și tare mi-ar fi plăcut) și șofran (primit ca dar de iubire de la un suflet minunat, ce m-a vizitat la cabinet zilele trecute).

Și am fiert totul la foc mic, 9-10 minute.

Am obținut o infuzie – ceai / supă – amețitoare ca și combinație, care mi-a adus atâta consolare emoțională și atâta plăcere, într-o seara friguroasă de februarie, încât aproape că mi-au dat lacrimile bucurându-mă de fiecare înghițitură, în care simțeam efectiv dansul dintre arome.

Și am experimentat și cu alte ceaiuri din plante uscate, în care am pus bucățele de fructe uscate (afine, coacăze, merișor), dar și codițe de cireșe și vișine și foarte puțin cardamon.

Este uimitor cum o cantitate minusculă dintr-o plantă reușește să echilibreze o combinație de mirosuri și să creeze o sinfonie olfactivă.

Cine a spus că preparea ceaiurilor medicinale este plictisitoare iar consumul lor o reală corvoadă?

Probabil că și eu am crezut acest lucru înainte, și mult timp procesul a fost o rutină de pus plantă uscată în apa clocotită și atât.

Și când am realizat ce dar uriaș de lumină și iubire vine dinspre plante și cum jocul cu arome poate fi dus în mod creativ la alte nivele, mi-am umplut un gol imens.

Ceaiul meu renal poate să fie făcut în fiecare zi, în alt fel, folosind orice fel de combinație simt că-mi este utilă în acel moment. Nu folosind doar plicurile cu plante uscate din magazine.

Vă invit să experimentați cu combinații de plante uscate / proaspete și să creeați diferite licori magice pentru serile încă reci de luna februarie.

Le puteti spune supe clare, le puteti spune ceaiuri, le puteti spune ”infuzii” sau ”fierturi” – nu conteaza – ele sunt extacte din plante, ”esența” spiritului acestora.

Energie pură. Doar lichidul strecurat, fără nimic altceva.

Folosiți orice vă atrage, orice simțiti că rezonează cu nevoia din acel moment.

Toate plantele sunt ”medicinale”, chiar și cele pe care le considerăm ”alimente” sau mirodenii.

Fiecare plantă ajută o parte din corpul nostru, susține, stimulează sau echilibrează o anumită funcție sau vine cu o energie vindecătoare.

În această perioadă a anului, fructele și legumele crude nu mai sunt de bună calitate și multă lume se simte flămândă și dezenergizată, căutând susținere în ”stimulenți” precum carnea, dulciurile (zahărul), cafeaua, țigările sau băuturi acidulate.

Infuziile din plante, sub formă de ceaiuri și supe (sau combinații, de ce nu?), creative și schimbate continuu pot reprezenta o susținere neașteptată și binefăcătoare.

Îmi voi continua experiențele și vă aștept alături de mine, să facem un pic de alchimie în bucătărie, inventând și creeind ”rețete” de ”fierturi” cu arome îmbătătoare și satisfăcătoare pentru energia corpului.

Spiritul plantelor a fost călăuza mea în umplerea ”golului” creat în ultimele săptămâni.

Flori frumoase, mirodenii, ierburi vindecătoare, ceaiuri aromate și tincturi magice și-au găsit drum către mine, zi de zi.

Alături de plante, au venit îngerii vindecători sub toate formele și toate aspectele, de la copii cu priviri de lumină, până la doamne cu inimă de iubire și persoane necunoscute cu gesturi de amabilitate sau cuvinte bune, adresate cu blândețe.

Am fost copleșită de această nouă abundență din viața mea.

Cu recunoștință apreciez la maxim tot ce se întâmplă și modul în care Universul mă ghidează pe drum.

Cu fiecare nouă revelație și descoperire a infinitei abundențe a Lumii în care trăim mă bucur că exist în acest moment, acum.

Și vă transmit tuturor din toată starea mea de admirație și reverie în fața frumuseții ce ne înconjoară.

Viața înseamnă lumină și iubire.

Suntem în viață, deci lumina și iubirea care suntem este acum, aici, disponbilă fiecăruia dintre noi.

Câte daruri putem primi când observăm detaliile delicate ale lumii!

 

Vă doresc să petreceți zile înmiresmate și magice, alături de plante și îngeri,

Cu iubire, tuturor,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/daruri-de-lumina-daruri-de-iubire/


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Soekhoe Arvind Ritesh Neeradj, din Olanda, reţinut şi dus la arestare

23 Aug 2017 366

Minunea corpului fizic

21 Aug 2017 757

Piersici - ca în copilăria mea

12 Aug 2017 1067

Turnul de fildeş

26 Jul 2017 712

Vacanța

11 Jul 2017 1193

Am încredere în viaţă

26 Jun 2017 1521

Solstițiu de vară

25 Jun 2017 2076

Anti-fragilitatea

13 Jun 2017 925

Amorțirea conștientă

05 Jun 2017 969

Așteptări

02 Jun 2017 1043

Biciclete și momentul potrivit

27 May 2017 1508

Neglijarea

24 May 2017 1046

Zâmbetul şi dinţii

12 May 2017 994

Indrăzneala noului!

02 May 2017 2409

Sărbători înconjurată de îngeri

19 Apr 2017 917

Uitarea

16 Apr 2017 793

Acceptarea

14 Apr 2017 1019

Şi eşecul este un succes

03 Apr 2017 823

Iubeşte atunci când celălalt merită cel mai puţin

26 Mar 2017 2009

Procesul de invatare si EFT

23 Mar 2017 795

Recunoştinţa pentru un somn odihnitor

20 Mar 2017 872

Eliberarea energiei negative preluate de la ceilalti

18 Mar 2017 3860

Fotoreportaj La Chilia Veche, în Deltă, natura atinge suflete

17 Mar 2017 896

Provocarea reprezentata de schimbare

13 Mar 2017 819

De la durere la stare de calm interior

11 Mar 2017 809

Perioada destramarii iluziei

26 Feb 2017 717

Perioada golului

11 Feb 2017 1035

Perioada jocurilor

04 Feb 2017 772

Cei care iau

04 Feb 2017 1071

Perioada prevenției si protecției

21 Jan 2017 991

Perioada de ”RELOCARE”

15 Jan 2017 631

Perioada COMUNIUNII

01 Jan 2017 1089

CARȚI, FRUCTE SI ALTE ”BUNATATI” DE SARBATORI

31 Dec 2016 1159

Saptamana FOCULUI

19 Dec 2016 1122

Perioada aerului 3

17 Dec 2016 1040

Perioada AERULUI – 2 – despre RESPIRAȚIE

12 Dec 2016 952

Perioada apei – partea a II-a

21 Nov 2016 1165

Perioada APEI

14 Nov 2016 1398

Ziua 14 a dietei cu struguri

07 Nov 2016 1217

Ziua 7 de dietă cu struguri

06 Nov 2016 1323

Ziua 3 de dietă cu struguri Ceva mici stări de slăbiciune și poate un pic de foame – dar mai mult este o reacție a minții, decât a corpului.

31 Oct 2016 901

Perioada strugurilor

24 Oct 2016 946

Saptamana ECHILIBRULUI FEMININ/MASCULIN

17 Oct 2016 957

Saptamana ”GRAIULUI”

10 Oct 2016 835

Saptamana GATULUI

03 Oct 2016 1508

Saptamana INELULUI

27 Sep 2016 835

Saptamana PERLEI

22 Sep 2016 868

Săptămâna AROMELOR

14 Sep 2016 740

Săptămâna muzicii

05 Sep 2016 797

Săptămâna arborelui GREȘELILOR

29 Aug 2016 897