voceaconstantei.ro Home made Souvlaki

Souvlaki-ul este foarte gustos. Şi, dacă nu ştiaţi, este o mâncare iubită încă din antichitate (http://en.wikipedia.org/wiki/Souvlaki).
Mai rău este că suntem obişnuiţi să îl mâncăm în oraş fără să ştim cât de uşor poate fi preparat acasă. Secretul pentru un souvlaki bun este marinarea cărnii.

Ingrediente 

Pentru frigărui :

- piept de pui dezosat
- lămâie
- oregano
- busuioc
- ulei de măsline

Pentru Tzatziki :

- iaurt
- castraveţi
- usturoi
- mărar

Pentru pită :

- făină
- drojdie
- ulei
- sare
Puiul se taie în bucăţele mici şi se pune la marinat în ulei de măsline, lămâie, sare, oregano şi busuioc. Se lasă la rece vreo jumătate de oră, apoi se frige pe grătar, aşezat frumos pe beţişoare pentru frigărui. Din pricina lămâiei va avea o savoare deosebită.

Tzatziki ştie să facă oricine… Iaurt, usturoi, mărar, ulei de măsline. Si, bineînţeles, castraveţi daţi prin răzătoare. Aveţi grijă să stoarceţi bine tot sucul lăsat de castraveţi.

Pita… Nimic mai simplu: Făină, drojdie, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui, puţin zahăr, sare şi… gata. Lăsăm drojdia în apă călduţă până „înfloreşte”, o punem peste făină, adăugăm uleiul de măsline, pe cel de floarea soarelui, praful de zahăr şi cel de sare, frământăm, apoi lăsăm la crescut. Pita este bună şi coaptă pe grătar, dar eu am făcut-o la cuptor. Ce lipseşte pentru un sovlaki bun? Roşii, cartofi prăjiţi şi o foame foooarte mare. N-o să regretaţi nicio secundă acest home made souvlaki. Este minunat! Perfect pentru un picnic în mijlocul sufrageriei :)
Poftă bună!
Sursa: Voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.