LauraAdamache.ro Cornulete cu crema de ciocolata



Sunt foarte fragede, iar crema de ciocolata, speciala pentru dulciurile coapte, le da un gust absolut minunat. Crema se poate folosi pentru orice desert copt (tarte, biscuiti, cornuri dospite, cozonac etc.). Dupa coacere isi pastreaza consistenta cremoasa. O puteti folosi si pentru torturi si prajituri deja coapte, eventual amestecata cu frisca mixata. Este delicioasa, va asigur. Daca nu va place ciocolata, puteti umple cornurile cu mere, rahat sau, de ce nu, cu mac. Reteta este foarte simpla, v-o recomand cu cel mai mare drag.

Ingrediente (12 bucati)

Aluat Cornulete

  • 275 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1 ou mediu
  • 60 g zahar fin vanilat
  • 100 g unt moale
  • 3 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita mica rasa coaja portocala

Ingrediente Crema de ciocolata pentru deserturi coapte (300 g cca)

  • 160 ml lapte
  • 50 g galbenus (2 galbenusuri mari/3 galbenusuri medii)
  • 80 g zahar
  • 15 g amidon porumb
  • 40 g cacao
  • 50 g ciocolata neagra/lapte
  • 1 lingurita rasa coaja portocala (optional)
  • 1 varf cutit sare

Modul de preparare îl puteți găsi pe LauraAdamache.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

lauraadamache.ro Vanillekipferl (cornulete fragede cu vanilie)

08 Aug 2018 2012

lauraadamache.ro Vanillekipferl (cornulete fragede cu vanilie)

17 Feb 2018 2135

Cornuleţe cu cremă de nucă

20 Jul 2017 4664

Placinta cu mere

15 Feb 2017 5213

Reţete Craciun 2016 Cornulete vesele pentru Mos Craciun

19 Dec 2016 4278

LauraAdamache.ro Cornulete cu crema de ciocolata

06 May 2016 3409

e-rețete Cornulete cu ciocolata

02 Feb 2016 2618

voceaconstantei.ro Cornuleţe

18 Sep 2015 2263

lauraadamache.ro Cornulete fragede cu iaurt

20 Dec 2014 4001