27 Jul, 2014 00:00
4355
laura adamache.ro
La mine asa a fost. Nu exista toamna fara o portie de galuste cu prune si nu exista nici acum. In fiecare an le fac, urmand reteta de galuste cu prune si gris a mamei mele. Ies foarte pufoase datorita grisului si atat de bune, incat eu ma opresc intotdeauna abia dupa a treia galusca. Pentru ca mie imi place mult de tot aluatul galustelor, le umplu cu jumatati de pruna destul de micute si mananc intotdeauna pruna inainte ca sa opresc ce-mi place la sfarsit, adica aluatul si pesmetul crocant. Am ramas cu obiceiul asta din copilarie. Cristi prefera un echilibru intre aluat si prune asa ca am facut cateva galuste cu jumatati micute de pruna si celelalte cu jumatati mai mari.
Ingrediente – Galuste cu prune (12 galuste mari)
700 g cartofi albi fainosi
150 g faina
2 oua medii
50 g gris
1 varf cutit sare
180 g pesmet (pt tavalit)
cca 70 -75 g zahar (pt tavalit)
40 g unt (pt pesmet)
6 prune
2-3 linguri zahar (pt prune)
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: