voceaconstantei.ro New York Cheesecake



Sunt fanul cheesecake-ului. Cum bucătăria românească nu a „îmbrăţişat“ minunata prăjitură cu brânză, în familia mea nu s-a gătit acest gen de dulce. În schimb, mama face cea mai bună plăcintă cu brânză şi stafide din lume!!! Dar, recuperez eu la capitolul cheesecake.

Am încercat New York Cheesecake, chiar dacă la început nu mi s-a părut cine ştie ce. Este foarte bun. Numai că, probabil, reţeta este făcută pentru a fi preparată cu brânză şi smântână din supermarket, mai… închegate. Eu am cumpărat direct de la un magazin de lactate, mai proaspete, dar mai moi. Aşa că mi-a ieşit compoziţia mai „apoasă“, dar am rezolvat problema cu nişte gelatină.

Prăjitura este foarte aromată, fină şi merge în combinaţie cu dulceţuri şi, cred, cremă/sos de ciocolată. Am găsit această reţetă pe www.cevabun.ro.

Ingrediente:

85 de grame unt topit
140 grame biscuţi digestivi
1 lingură de zahăr

Umplutură:

900 gr brânză dulce
250 gr zahăr alb tos
3 linguri făină

1 fiolă esenţă de vanilie
coajă rasă de la 1 lămâie
1 1/2 linguriţă suc de lămâie
3 ouă mari, plus un gălbenuş
300 ml smântâna dulce grasă
un vârf de cuţit de sare

Preparare:

Încingeţi cuptorul la 190 de grade C. Aşeazaţi hârtia de copt pe fundul unei tăvi rotunde cu marginea detaşabilă (de tort). Topiţi untul şi amestecaţi-l cu biscuiţii sfărâmaţi şi zahărul până când compoziţia devine omogenă. Cu ajutorul unei linguri întindeţi uniform blatul în forma de tort, presând bine. Introduceţi tava cam 10 minute în cuptor. Scoateţi blatul şi lăsaţi-l la răcit. Măriţi temperatura cuptorului la 240 grade C.
Puneţi brânza dulce într-un castron şi amestecaţi timp de 2 minute cu mixerul, la viteză mică. Adaugaţi treptat ouăle, zahărul, apoi făina şi un vârf de cuţit de sare, amestecând în tot acest timp cu mixerul.
Secretul acestei rețete este ca mixerul să fie dat la viteza cea mai mică. Există și variante în care albușurile sunt bătute separat și încorporate înaintea gălbenușurilor pentru a obține o cremă și mai pufoasă. Adaugaţi vanilia, coaja şi sucul de lămâie. Adăugați smântâna (puțin câte puțin cu o lingură – păstrați și pentru topping) și amestecați până se omogenizează. Turnaţi umplutura peste blat şi introduceţi tava în cuptor 40 de minute la 110 grade Opriţi focul şi lăsaţi prăjitura să se răcească odată cu cuptorul timp de două ore.New York Cheesecake se serveşte a doua zi, după ce a stat o noapte în frigider, cu toping de caramel, ciocolată sau fructe de pădure.

Sursa: voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.