voceaconstantei.ro Piperchi Ţârgâsiti

Ingrediente:

​Ardei graşi şi kapia
Roşii sau o cutie de roşii Cirio
Brânză şi ouă (opţional)

Aceasta este o reţetă macedonească, dar are rădăcini greceşti. În drumurile lor, aromânii au adus în Dobrogea numeroase reţete cu influenţe din majoritatea ţărilor balcanice. Piperchi târgâsiti este un fel de mâncare sănătos, simplu de făcut, adaptabil perioadei de post, poate fi folosit ca fel principal sau ca garnitură. Şi, am mai spus, se face foarte uşor. Avem nevoie de ardei de mai multe culori.

Eu aveam nişte ardei graşi galbeni în frigider m-am gândit să-i folosesc la ceva. Am mai luat doi kapia roşii, unul portocaliu şi unul mai verzişor.
Am tăiat ardeii în bucăţele nu foarte mici şi i-am pus în tigaie cu puţin ulei de măsline. Am adăugat, treptat, nişte apă, dar au mai lăsat şi ei suc. Când s-au înmuiat am pus roşii. Ar fi trebuit să pun roşii proaspete, însă am luat o cutie de Cirio şi am rezolvat problema. Am lăsat să fiarbă împreună puţin şi am adăugat brânza mărunţită. Îmi imaginez că reţeta originală se face cu brânză de oaie, însă eu am pus telemea de vacă. Atenţie! Dacă faceţi ca mine s-ar putea să iasă puţin nesărată mâncarea. Depinde de gust… La final, după ce brânza s-a topit, se adaugă un ou, două (bătute), în funcţie de cantitatea preparată. Gata mâncărica! Dacă vreţi să fie mai iute puteţi pune puţină ciuşcă. Oricum, mâncărica este excelentă.

Eu am folosit-o ca garnitură pentru o friptură de muşchi de porc, bine condimentată, friptă la grătar.
Însă, aşa cum am spus, ne putem lipsi de brânză şi de ouă dacă ţinem post.

Sursa: Voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.