lauraadamache.ro Pizza Margherita



Ingrediente – Aluat Pizza Margherita (2 pizza/30 cm ø)

  • 500 g faina
  • 250 ml apa plata (preferabil apa plata de la sticla pentru ca cea de la robinet are clor)
  • 20 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 10 g sare fina
  • 5 linguri ulei de masline

Ingrediente – Sos de rosii pentru pizza

  • 5 linguri sos dens de rosii
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita rasa zahar
  • oregano
  • 250 g mozzarella
  • busuioc proaspat

Mod de preparare – Aluat pizza

  • Punem faina intr-un vas si facem la mijloc o gropita. Frecam drojdia cu o lingurita de miere si o amestecam apoi cu toata cantitatea de apa. Adaugam apa si drojdia in centrul fainii.
  • Le amestecam un pic cat sa se combine, apoi adaugam uleiul si sarea. Framantam pana rezulta un aluat moale, elastic care nu se lipeste de maini. Punem la crescut pentru 3 ore, intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer.
Reţeta completă o puteţi găsi pe lauraadamache.ro

Din aceeaşi categorie
Panzerotti
Pizza Rolls
Pizza de post cu vinete
Pizza rustică
Pizza cu somon afumat si capere


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

lauraadamache.ro Pizza cu capsuni si mascarpone

05 May 2018 2788

Restaurantul Pizza OK, bucătărie italiană și nu prea... (galerie foto)

06 Jun 2015 9749