Pizza rustică



In seara aceasta am avut o pofta teribila de pizza rustica. Stiu, nu este frumos, este tarziu, poate ar trebui sa sar peste asta. Dar, saptamana asta ma voi duce la sala o data in plus… si nu se va cunoaste. Pentru pofticiosi..mai jos reteta. Si, daca trebuie sa ardeti calorii, intrati aici! Poate va surade ceva!  

Ingrediente aluat pizza rustică

Pentru aceasta reteta avem nevoie in primul rand de tava pentru pizza. Eu am folosit una cu margine, ca cea pentru tarta (in genul acesta), si una cu perforatii, care face blatul mai crocant, ca aceasta. Mai avem nevoie de:
  • 500 grame faina tip 550
  • o lingurita de sare
  • 7 grame drojdie uscata
  • o lingurita ulei de masline
  • 325 ml apa calda

Ingrediente topping pizza

In principiu, toppingul il faceti dupa propriile gusturi. Eu am folosit urmatoarele:
  • piept de pui, fiert anterior
  • mozzarella, aproximativ 250 grame
  • ardei rosu, taiat felii inguste
  • ceapa rosie, taiata feliute subtiri
  • bacon feliat
  • rosii cherry
  • un pic de parmezan

Cat timp aluatul creste, pregatim sosul.

Ingrediente sos

  • o cutie de rosii decojite, taiate cubulete (am folosit Cirio)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • o lingurita oregano uscat
  • un varf de lingurita busuioc
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita jumatate de sare (dupa gustul fiecaruia)
  • piper
  • praf de usturoi (1-2 lingurite dupa gust) sau usturoi pisat

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ecuisine.ro Pizza rustică

07 Feb 2015 2310