Placintă rapidă cu dovlecei şi urdă

Astazi va propun o delicioasa placinta rapida cu dovlecei cu urda. Ideal ar fi sa folositi dovlecei zucchini, dar daca nu ii aveti prin frigider, puteti folosi si dovlecei romanesti, cei cu coaja verde deschis. Este buna oricum si oricand, calda sau rece, la micul dejun, pranz sau cina. Eu nu prea am avut rabdare sa se raceasca, imi place mult placinta calda, asa ca imediat dupa ce s-a racit putin, am taiat 2 bucati si le-am mancat cu pofta. De data aceasta am folosit urda de vaca pentru umplutura, dar am facut-o si cu ricotta de nenumarate ori, este la fel de gustoasa in ambele variante.

Placinta rapida cu dovlecei si urda – Ingrediente (tava 32×28 cm)

2 foi dreptunghiulare aluat foietaj (1 pachet are 250 g)
300 g urda de vaca
2 linguri ulei de masline
100 g smantana pentru gatit
2 oua medii
2 catei de usturoi
100 g parmezan ras
5 dovlecei medii
sare
piper
1 galbenus + 2 linguri de lapte (pentru uns)

Mod de preparare: lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.