Preparate culinare by Poliana Prajitura rasturnata cu banane si caramel



Nu e greu de imaginat ca bananele si caramelul fac casa buna impreuna (cine a gustat tarta Banoffee stie despre ce vorbesc). Aceasta combinatie pusa in varianta de prajitura rasturnata, transforma o reteta incredibil de simpla intr-una de mare efect (si gust). Marele ei avantaj este ca se face foarte repede, dar arata suficient de elaborat cat sa cuceriti admiratia musafirilor.

(1 tava cu diametrul de 26 cm)

Pentru caramel

zahar brun 150 grame
unt 75 grame

Pentru prajitura

faina 250 grame
praf de copt 1 pliculet
zahar pudra 225 grame
unt topit si racit 125 grame
oua 2
lapte 80 ml
banane coapte 2-3

Mod de preparare

Pentru caramel se pun intr-o craticioara untul si zaharul brun pe foc mic. Se amesteca pana se dizolva tot zaharul. Se toarna caramelul intr-o tava de tarta cu diametrul de 26 cm. Bananele se taie felii cu grosimea de 3 mm si se aranjeaza peste caramel, in mod uniform, astfel incat sa acoperim toata suprafata tavii. Faina, praful de copt si zaharul pudra se cern impreuna intr-un bol. Ouale si laptele se mixeaza si se adauga peste faina impreuna cu untul topit. Se amesteca toate pana la omogenizare si se toarna aluatul obtinut in tava, peste banane. © Poliana Parichi 2012. Fotografiile si textele de pe acest site nu pot fi preluate partial sau total fara acordul autorului.
Pagina: 1 / 2 Prajitura rasturnata cu banane si caramel - Preparate Culinare by Poliana Se da tava la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 30-40 de minute, pana pandispanul de deasupra e facut. Cand e gata se scoate tava, se lasa 1 minut si se rastoarna pe un platou (rapid, dintr-o singura miscare). Daca e nevoie, inainte sa o rasturnati, treceti cutitul pe marginile prajiturii, pentru a fi siguri ca pandispanul nu e lipit de tava. Nu lasati prajitura sa se raceasca prea mult, caramelul se intareste un pic si nu va mai iesi atat de usor din tava. E foarte buna si calda, dar mai ales rece, cand blatul se insiropeaza cu caramel.

https://www.preparate-culinare.ro/deserturi/90-prajitura-rasturnata-cu-banane-si-caramel

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preparate Culinare by Poliana Chec cu banane

24 Jan 2015 2468

Preparate-culinare.ro Lipii libaneze de casa

13 Jan 2015 2867

Preparate-culinare.ro Gnocchi din branza de capra in sos de ardei gras rosu

12 Jan 2015 2203

Preparate Culinare by Poliana Tarta cu brie si pere

18 Dec 2014 3341

Preparate Culinare by Poliana Fursecuri spirale colorate

14 Dec 2014 5587

Preparate Culinare by Poliana Turta dulce

13 Dec 2014 2650

Preparate Culinare by Poliana Cartofi cu ceapa rosie si otet balsamic la cuptor

12 Dec 2014 4206

Preparate Culinare by Poliana Salata de fasole rosie cu masline verzi

11 Dec 2014 2566

Preparate culinare by Poliana Pizza cu somon afumat si capere

10 Dec 2014 2740

Preparate Culinare by Poliana Pizza pentru mic dejun

09 Dec 2014 2464

Preparate Culinare by Poliana Placinta cu ton, passata di pomodoro si ardei gras rosu

08 Dec 2014 2948

Preparate Culinare by Poliana Vinete cu parmesan

07 Dec 2014 2882

Preparate Culinare by Poliana Melasa de rodii

05 Dec 2014 2815

Preparate Culinare by Poliana Tiramisu

04 Dec 2014 3905

Preparate Culinare by Poliana Thumbprint cookies

02 Dec 2014 2995