Preparate culinare by Poliana Tagliatelle cu somon afumat

De cand sunt fericita posesoare a unei masini de facut paste, am cautat sa experimentez tot felul de combinatii care sa tina pasul cu productia de tagliatelle si fetuccine (deocamdata am un accesoriu doar pentru aceste doua modele, urmeaza achizitionarea altora). De departe
preferatele mele, tagliatellele imi plac in special cu sosuri albe cremoase. Combinatia cu somon afumat, desi poate parea mai grea, este foarte light, nu sunt deloc gretoase. Gustos, rapid, ingrediente putine...optiunea perfecta pentru o cina in timpul saptamanii.

tagliatelle proaspete 250 grame
smantana dulce de gatit 400 ml
smantana fermentata 100 ml
somon afumat 100 grame
vin alb sec 50 ml
usturoi 2 catei
unt 25 grame
patrunjel verde tocat 2 linguri
sare dupa gust
piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Pentru fierberea tagliatellelor se pun la fiert 3 litri de apa sarata. Cand apa clocoteste se adauga pastele. Se fierb conform indicatiilor de pe pachet. Pastele proaspete au, in medie, timp de fierbere intre 2-4 minute. Pe cele facute de mine, in casa, le fierb 3 minute.
Intre timp, intr-un wok sau o cratita, se calesc cateii de usturoi tocati in unt. Se adauga somonul afumat, taiat fasii, si vinul alb. Se lasa sa se evapore alcoolul la foc mare si se adauga smantana dulce si cea fermentata.
Cand incepe sa fiarba se adauga pastele fierte si scurse bine.
Se amesteca, se adauga sare si piper dupa gust (aveti grija la cat e de sarat somonul) si patrunjelul tocat. Se opreste focul.


Se serveste imediat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tagliatelle alla Carbonara

16 May 2017 3820

Preparate culinare by Poliana Tagliatelle cu sofran si creveti

12 Nov 2014 2896

Lauraadamache.ro Tagliatelle integrale cu pesto de patrunjel

04 May 2014 2340