Preparate Culinare by Poliana Turta dulce



Turta dulce este nelipsita din amintirile mele de Craciun din copilarie. Reteta de mai jos are ingrediente simple, pe care le aveti oricand la indemana si va ajuta sa obtineti niste turte moi si un pic pufoase, care se pastreaza foarte bine (2-3 saptamani) in cutii metalice.Tin sa va mentionez ca acest aluat este unul destul de greu de lucrat, destul de lipicios si sfaramicios, care nu se preteaza la a fi taiat in forme cu multe detalii. Eu m-am chinuit un pic cu bradutii, dar cu putina grija si rabdare am scos-o la capat. Daca simtiti ca aluatul nu va mai asculta, inveliti-l in folie de plastic si dati-l putin la cogelator. Va fi mai usor de intins si de decupat.

Ingrediente (4 tavi de cuptor)

faina 500 grame
zahar 100 grame
oua intregi 2
galbenusuri 2
bicarbonat de sodiu 2 lingurite
miere 8 linguri
scortisoara 1 lingurita
cuisoare macinate 1 lingurita
pudra de ghimbir macinat 1 lingurita
nucsoara macinata 1/2 lingurita

Pentru glazura

albusuri 2
zahar pudra 6 linguri
zeama de lamaie/portocala 1 lingura

Mod de preparare

Ouale si galbenusurile se freaca spuma cu zaharul. Se adauga mierea si se mixeaza pana e bine incorporata. In cazul in care mierea este solida/zaharisita se da 1 minut la cuptorul cu microunde. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul, scortisoara, cuisoarele, ghimbirul si nucsoara si se amesteca bine. Daca aluatul este prea lipicios se mai poate adauga putina faina (totusi, nu mai mult de 50 de grame). Se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la frigider minim 2 ore (preferabil peste noapte). Se intinde aluatul intre doua folii de plastic intr-o foaie cu grosimea de 1 cm. Se taie turta dulce in formele dorite si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele deoarece vor creste la copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180º C timp de 10-15 minute. Atentie: nu le lasati mai mult de 15 minute pentru ca mirodeniile au tendinta de a deveni amarui. Pentru glazura se bat albusurile ramase cu zeama de lamaie sau portocala si zaharul pudra pana la obtinerea unei bezele tari. Turta dulce racita se unge cu aceasta glazura si se lasa sa se intareasca peste noapte.

https://www.preparate-culinare.ro/deserturi/71-turta-dulce

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preparate Culinare by Poliana Chec cu banane

24 Jan 2015 2486

Preparate-culinare.ro Lipii libaneze de casa

13 Jan 2015 2881

Preparate-culinare.ro Gnocchi din branza de capra in sos de ardei gras rosu

12 Jan 2015 2223

Preparate Culinare by Poliana Tarta cu brie si pere

18 Dec 2014 3356

Preparate Culinare by Poliana Fursecuri spirale colorate

14 Dec 2014 5602

Preparate Culinare by Poliana Cartofi cu ceapa rosie si otet balsamic la cuptor

12 Dec 2014 4224

Preparate Culinare by Poliana Salata de fasole rosie cu masline verzi

11 Dec 2014 2589

Preparate culinare by Poliana Pizza cu somon afumat si capere

10 Dec 2014 2757

Preparate Culinare by Poliana Pizza pentru mic dejun

09 Dec 2014 2478

Preparate Culinare by Poliana Placinta cu ton, passata di pomodoro si ardei gras rosu

08 Dec 2014 2967

Preparate Culinare by Poliana Vinete cu parmesan

07 Dec 2014 2897

Preparate Culinare by Poliana Melasa de rodii

05 Dec 2014 2827

Preparate Culinare by Poliana Tiramisu

04 Dec 2014 3921

Preparate Culinare by Poliana Thumbprint cookies

02 Dec 2014 3013

Preparate Culinare by Poliana Lasagna cu sos ragu (de vita ) si foi de casa

01 Dec 2014 4761