preparate-culinare.ro Oua Benedict



Original, acest fel de mancare este compus din briose englezesti , unse cu unt, peste care se pune o felie de bacon, un ou fiert in apa si sos Hollandaise. Eu am inlocuit bacon-ul cu somon afumat si nu mi-a parut rau deloc. Sosul Hollandaise este ca o maioneza facuta la cald, pe bain-marie, in care punem unt in loc de ulei. Marea provocare a oualor Benedict este sa fiti gata cu toate odata, ceea ce, daca aveti un pic de dexteritate (sau o mana de ajutor), nici nu este prea greu.

Ingrediente (2 portii)

briose englezesti 2
unt 30 grame
somon afumat 100 grame
chives tocat 1 lingura

Pentru oua

oua 4
apa 2 litri
otet 1 lingura
sare 1 lingurita

Pentru sosul Hollandaise

galbenusuri 3
apa 1 lingura
zeama lamaie 1 lingura
unt moale (la temperatura camerei) 200 grame
piper cayenne 1/8 lingurita

sare 1/4 lingurita

Reţeta completă o găsiţi pe www.preparate-culinare.ro/mic-dejun/83-oua-benedict

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ecuisine.ro Omletă cu roșii și busuioc

01 Aug 2016 3668

preparate-culinare.ro Quiche cu rucola si branza de capra

04 Nov 2014 2618

Ecuisine.ro Wraps cu pui si legume

26 Jul 2014 3917

E-retete.ro Sendviș cu ou, bacon și ceapa

20 Jul 2014 2172