Scovergi, scoverzi sau scoverze, o reteta simpa si delicioasa

Scovergile si clatitele sunt minunile dulci care mi-au marcat copilaria. Daca bunica facea niste clatiteabsolut delicioase, scovergile erau specialitatea tatalui meu. Umplute cu branza sarata sau dulci, pudrate doar cu zahar, dispareau in cateva minute din farfurie. Tati facea un aluat simplu, faina, apa, drojdie, un varf de sare si unul de zahar, eu am modificat in timp reteta astfel incat scovergile sa imi ofere o consistenta si un gust minunat chiar si a doua zi. Va recomand cu cel mai mare drag sa incercati aceasta reteta de scovergi, sunt sigura ca o sa va placa.

Scovergi – Ingrediente (8 scovergi)

500 g faina
300 ml lapte
20 g zahar
20 g drojdie proaspata/5 g drojdie deshidratata
25 g unt moale
1 varf cutit sare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.