Shakshouka cu rosii si ardei

Shakshouka este un preparat nord-african, foarte delicios si deloc greu de facut. Il Intalnim si in bucataria evreiasca, unde probabil a fost introdus de evreii din Tunisia si alti evrei maghrebieni, dar si in Turcia (Saksuka) si in Spania (Pisto). Shakshouka se prepara in mod traditional cu oua,  rosii (eu am folosit o conserva de rosii cuburi decojite de la Sun Food), ardei iute si ceapa, dar exista si alte variante, cu ardei gras, feta, vinete si spanac. Este o reteta foarte rapida si consistenta care se poate preparara atat la micul dejun, cat si la pranz. Eu am folosit doar 3 oua, unul pentru mine, doua pentru Cris, dar puteti, bineinteles, sa preparati shakshouka cu mai multe oua. Shakshouka se serveste imediat, direct din tigaia in care a fost pregatita.
 

Shakshouka cu rosii si ardei – Ingrediente (2 persoane)

  • 1 ardei gras rosu taiat cuburi
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 conserva rosii cuburi Sun Food
  • 1 lingurita plina paprika afumata
  • 3 oua medii
  • 1-2 linguri patrunjel proaspat
  • 1-2 linguri branza de capra
  • sare
  • piper

Shakshouka cu rosii si ardei –  Mod de preparare pe www.lauraadamache.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.