Tort entremet cu ciocolata neagră, zmeură și fistic



Pentru desert, de la bun început m-am gândit să pregătesc un tort entremet cu ciocolata neagră, zmeură și fistic, pentru că tortul de genul acesta pe care l-am pregătit aici mi s-a părut cu totul și cu totul deosebit: fin, rafinat, elegant, subtil, complex.

Pentru acest tort am citit foarte mult și am căutat insistent o  combinație care să aducă un plus de rafinament. Am optat pentru o combinație de zmeură și fistic, oarecum mai potrivite pentru căldurile acestor zile, pe un blat Joconde, complex și elegant, cu un mousse aerat de ciocolată neagră.

Ingrediente pentru tortul entremet cu ciocolata neagră, zmeură și fistic

Pasta de fistic:

Ingrediente pastă de fistic
  • 125 grame fistic  crud
  • 30 grame pudra de migdale
  • 62 grame zahar pudra
  • 18 grame apa
  • 1 lingurita ulei de arahide sau de floarea-soarelui
  • cateva picaturi esenta de migdale

Crepes dantelles:

Ingrediente
  • 30 grame unt 82% grasime (eu am folosit acest unt, care mi se pare foarte bun)
  • 30 grame faina
  • 120 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita extract de vanilie

Pastă de praline:

Ingrediente
  • 80 grame zahar
  • 120 grame alune de padure crude
  • 8 grame apa

Blat Joconde:

Ingrediente
  • 100 grame migdale  macinate
  • 100  grame zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • 2 albusuri
  • 19+19 grame (faina +amidon)
  • 30 grame unt topit la temperatura camerei
  • 18 grame zahar tos
  • un praf de sare

Crusta crocanta pralinata (praline feuilletine):

Ingrediente
  • 80 grame crepes dantelles sfaramate la blender
  • 125 grame ciocolata cu  lapte (puteti folosi aceasta ciocolata)
  • 100 grame pasta de praline.

Jeleu de zmeura:

Ingrediente
  • 400 grame de zmeura proaspata sau congelata
  • 125 grame zahar
  • 4 foi de gelatina

Mousse de fistic:

Ingrediente

  • 240 grame frisca batuta
  • 50 grame pasta de fistic
  • 240 ml lapte
  • 55 grame galbenus (cam 2-3 oua, depinde de marime)
  • 55 grame zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie sau zahar vanilat bourbon
  • 4 foi de gelatina

Mousse aerat de ciocolata neagra:

Ingrediente

  • 400 grame ciocolata neagra
  • 150 grame galbenus + 2 albusuri
  • 200  grame zahar
  • 40 ml apa
  • 640 grame frisca batuta

Pentru decor glazura oglinda:

Ingrediente

  • 150 grame apa
  • 250 grame zahar
  • 100 grame cacao
  • 150 grame frisca lichida
  • 15 grame gelatina foi.

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa momentului! CSM Constanța, singura neînvinsă în Liga Națională „Un mare Bravo pentru sufletul pe care l-ați pus pe teren!“ (GALERIE FOTO)

16 Feb 2024 998

Torturi personalizate, Candybar, organizare evenimente Cofetăria „Lia Dulce și Sărat“, din Constanța, transformă orice moment festiv într-o amintire caldă în sufletul invitaților!

22 May 2023 1464

Torturi personalizate, Candybar, organizare evenimente Cofetăria „Lia Dulce și Sărat“, din Constanța, transformă orice moment festiv într-o amintire caldă în sufletul invitaților!

20 May 2023 1614

Torturi personalizate, Candybar, organizare evenimente Cofetăria „Lia Dulce și Sărat“, din Constanța, transformă orice moment festiv într-o amintire caldă în sufletul invitaților!

19 May 2023 2378

UPDATE Concurs ZIUA de Constanța împreună cu cofetăria ”Lia Dulce și Sărat” vă invită la un concurs delicios. Află cum poți câștiga un tort

03 May 2023 1298

Rugby Echipa Under-14 de la Tomitanii Constanța, pași cu dreptul în retur. Cireașa de pe tort, o transformare de senzație (GALERIE FOTO)

28 Mar 2023 2996

„La Mulți Ani, campionii mei!“ Tort în formă de cupă pentru gemenii Alexandru și Bogdan Marica, atleți la Axiopolis Cernavodă (GALERIE FOTO)

24 Mar 2023 3646

UPDATE Concurs ZIUA de Constanța împreună cu cofetăria ”Lia Dulce și Sărat” vă invită la un concurs delicios. Află cum poți câștiga un tort

07 Mar 2023 1966

Surpriză pentru Gheorghe Hagi, de ziua sa, la conferința de presă a meciului Farul - Universitatea Craiova (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 3274

Farul Constanța Hagi - „Trebuia să vină și momentul nostru, să redevenim noi. Meciul cu FCSB poate fi cel mai frumos al anului“ (GALERIE FOTO)

31 Jan 2023 1573

Constanța. „La Mulți Ani «9»!“ La Atena Swim Center, moment aniversar cu zâmbete, înotători și tort personalizat

24 Jul 2022 2166

Liga a 5-a Dulce e gustul victoriei! CS Peștera, încă un titlu de campioană, sărbătorit și cu tort personalizat (GALERIE FOTO)

21 Jun 2022 1972

GastroArt Tort de Biscuiți (Rețetă interbelică)

31 May 2022 1630

GastroArt Prăjitură cu nucă (rețetă interbelică)

19 May 2022 1502

GastroArt Tort de pesmet (rețetă interbelică)

13 May 2022 1473