23 Apr, 2016 17:11
5131
Ingrediente pentru o tava de 24×18 cm (din care au iesit 8 portii generoase de prajitura):
Pentru blat, preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
Intr-un bol incapator mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam in fir subtire uleiul si mixam la viteza mica. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Incorporam usor cu o spatula pana obtinem un aluat omogen. Adaugam esenta de vanilie si amestecam inca un minut. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt topit sau putin ulei.
Dam la cuptor pentru 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. O scoatem din cuptor si o lasam 10 minute la racit in tava.
Pentru crema, topim ciocolata alba impreuna cu uleiul de cocos, apoi il lasam 5 minute sa se racoreasca. Amestecul va fi lichid, dar nu e motiv de ingrijorare, pentru ca se va intari mai tarziu. Dupa cele 5 minute, turnam laptele condensat si amestecam cu un tel. Spuneam la lista ingredientelor ca se poate inlocui cu 350 ml de smantana pentru frisca indulcita cu 3-4 linguri de zahar pudra. Pur si simplu se pune zaharul pudra in frisca lichida si se amesteca cu o lingura – nu se mixeaza. Separat, intr-un bol amestecam cocosul macinat impreuna cu zaharul pudra si le adaugam apoi peste crema lichida. Amestecam bine si dam de-o parte.
Cu coada unei linguri de lemn facem niste gauri in blat, dupa care turnam crema de cocos, care este foarte lichida.
Distribuim uniform avand grija sa acoperim bine toate gaurile.
Dam la frigider pentru minim 2 ore.
Dupa ce o scoatem de la frigider, ornam prajitura cu ciocolata rasa. Sau daca preferati cu ciocolata topita distribuita uniform peste prajitura.
Sursa: Voceaconstantei.ro
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: