Beneficiile consumului de mărar

Un condiment folosit în toată Europa, mărarul conţine potasiu, sulf, sodiu, calciu, magneziu, vitaminele A, B şi C, precum şi ulei volatil. Are proprietăţi diuretice, digestive, antispastice şi antiinflamatorii. Printre beneficiile consumului de mărar se numără creşterea rezistenţei organismului, eliminarea toxinelor din corp, ameliorarea anxietăţii şi a epuizării nervoase. Administrat sub formǎ de infuzie, poate reduce febra.
 
De asemenea, mărarul induce pofta de mâncare şi stimulează şi activează secreţia biliară. Este recomandat persoanelor care au sensibilitate dentarǎ, mestecarea frunzelor de mǎrar putând calma durerile. Mai mult de atât, mărarul combate durerile de cap. În acest caz, se amestecă o lingură de mărar proaspăt cu apă fierbinte, apoi se strecoară şi se bea lichidul obţinut.
 
Seminţele de mărar sunt considerate un elixir al tinereţii şi al feminităţii deoarece au efecte similare cu ale hormonului estrogen. Consumul seminţelor de mărar face ca pielea să devină mai strălucitoare şi mai catifelată, iar ritmul de creştere al părului de pe corp scade destul de mult. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Infuzia de mărar, indispensabilă pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii

28 Mar 2018 2220

Mărarul, nelipsit pentru un stil de viață sănătos

31 Jan 2018 1943

Mărarul stimulează digestia

23 Dec 2017 2008

Mărarul, proprietăți și beneficii miraculoase

12 Oct 2017 3251

Mărarul, proprietăţi şi beneficii ce fac viaţa mai uşoară

03 May 2017 2724

De ce este bine să consumăm mărar. Cât de benefic este pentru sănătate

14 Apr 2017 1987

Sănătate Principalele beneficii ale mărarului

08 Jul 2015 1672

Sănătate Proprietăţile seminţelor de mărar

13 May 2015 2665

Uimitoarele beneficii ale mărarului

20 Sep 2014 1534

Mărarul, des folosit în bucătăria românească

24 Aug 2014 1609