Broccoli, o legumă excelentă pentru sănătatea oaselor

Originară din Italia, broccoli este o legumă gustoasă înrudită cu varza şi conopida. Denumirea provine de la cuvântul italian „brocco”, care se traduce prin creangă sau mugur. Se recomandă utilizarea acestei legume în diverse preparate, datorită cantităţii impresionante de fibre, vitamine, minerale şi alte substanţe care luptă cu boli grave – din aceste motive şi-a câştigat reputaţia de cea mai sănătoasă legumă.
 
Datorită cantităţii mari de fibre alimentare, broccoli favorizează digestia şi pentru că are un conţinut mic de calorii ţine greutatea sub control. Previne anemia, infecţiile, bolile de ficat şi întârzie procesul de îmbătrânire. De asemenea, datorită conţinutul ridicat de calciu şi vitamina K, broccoli îmbunătăţeşte  rezistenţa oaselor şi previne osteoporoza. O cană cu broccoli conţine 74 mg de calciu şi 123 mg de vitamina C, care ajută la absorbţia calciului în oase. Fitonutrienţii din această legumă contribuie la detoxifierea organismului, inclusiv la neutralizarea şi eliminarea deşeurilor toxice. Pe lângă vitamina C, broccoli conţine beta-caroten şi cantităţi mai mici de zinc, seleniu şi alte minerale, care ajută în acţiunile defensive ale sistemului imunitar.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciupercile, în categoria super-alimentelor. Ce beneficii aduce consumul lor

20 Jul 2020 5091

De ce sunt ciupercile super-alimente

11 Jan 2020 2169

Sănătate Pepenele amar, o alegere sănătoasă pentru îmbunătăţirea vederii

13 Jan 2016 1764

Sănătate Conopida ajută la prevenirea cancerului

30 Jun 2015 1661

Sănătate Legume şi fructe cu calorii negative

12 Mar 2015 1566

Sănătate Hreanul contribuie la întărirea sistemului imunitar

03 Jan 2015 1921

Sănătate Broccoli întăreşte oasele şi previne osteoporoza

24 Dec 2014 1613

Gulia, o sursă importantă de vitamina C

04 Dec 2014 2142

Vitamina P, indicată persoanelor ce suferă de astm bronşic şi alergii

17 Jul 2014 4296