Căpșunele au efect antibiotic

Planta şi fructele căpşunului sunt bogate în apă, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, proteine, zaharuri ( predomina levuloza, ceea ce permite consumarea lor de către diabetici, precum şi fructoză, sorbitol, xilitol), flavonoid, uleiuri volatile, tanin şi polifenoli cu excelent rol antioxidant, informează csid.ro.

Căpşunul are efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, reduce colesterolul, alcalibizant al sangelui, nutritiv şi reminalizant.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăvara este sezonul iubirii....căpșunelor! Cum poate fi consumat acest fruct al prospețimii

08 May 2022 1010

lauraadamache.ro Tarta cu crema de lamaie

10 Jan 2019 2308

lauraadamache.ro Tort de ciocolata cu capsune

01 Aug 2018 2235

Waffe de post

19 Mar 2017 10801

Poftă bună cu Gina Bradea Prăjitură cu mascarpone şi căpşune

29 Jun 2016 11021

ecuisine.ro Iaurt înghețat cu căpșune

03 Jun 2016 2937

ecuisine.ro Tartă cu căpșune și alune

31 May 2016 2849

ecuisine.ro 8 Martie... cu ciocolată. Panna cotta cu ciocolata si capsune

07 Mar 2016 2700

Sănătate Cum reducem colesterolul consumând căpșune

08 Jun 2015 1539

Ecuisine.ro Tort de căpșune și frișcă

28 May 2014 2395

Lauraadamache.ro Crema de mascarpone cu amaretti si capsune

22 May 2014 2857