Sănătate Căpşunile, primele fructe ale primăverii

Căpşuna, un fruct compus din 200 de seminţe, conţine vitaminele C, B şi K, mangan, potasiu, acid folic, riboflavină, cupru, magneziu şi Omega-3. În plus, căpşunile au un aport important de fitonutrienţi şi antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi. Datorită vitaminei B ce acţionează asupra sistemului nervos, căpşunile ameliorează simptomele asteniilor şi combat insomniile.
 
De asemenea, aceste fructe conţin fenoli, antocianine şi elagitanine care protejează structurile celulare din corp, luptă împotriva cancerului şi a inflamaţiilor. Tot ele echilibrează nivelul glicemiei în sânge şi întăresc muşchiul cardiac. Au acţiune bactericidă puternică, datorită frogarolului şi acidului citric. Datorită proprietăţilor diuretice, căpşunile sunt recomandate persoanelor care suferă de retenţie de apă în organism. Căpşunile au un aport mic de calorii şi, în plus, prin acţiunea lor depurativă şi de eliminare a acidului uric sunt ideale în curele de slăbire.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.