Sănătate Ce este sumacul şi ce beneficii are pentru organism

Sumacul este un condiment cu gust acru, care se obţine din fructele arbustului Rhus coriaria. Fructele acestui arbust se folosesc în preparate homeopatice, terapeutice, în gastronomie şi în medicina tradiţională. Sumacul conţine vitamina C, acizi graşi Omega-3, tanini, minerale, precum potasiu, magneziu, calciu, fosfor, acid malic, acid ascorbic şi acid fumaric. Acest condiment are proprietăţi diuretice, antimicrobiene, hipoglicemiante, antioxidante, astringente şi hemostatice.
 
De asemenea, sumacul are efect antioxidant, ajută în lupta contra atacului nociv al radicalilor liberi. Este detoxifiant, elimină substanţele nocive din corp, reduce inflamaţiile intestinale, combate microbii şi are efect benefic asupra sistemului digestiv. Persoanele care suferă de diabet zaharat pot folosi acest condiment, deoarece are acţiune hipoglicemiantă. Sumacul este un bun remediu şi pentru bronşită, febră, răceală şi artrită. În plus, acest condiment combate balonarea, gazele intestinale şi infecţiile. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sumacul, un condiment bogat în vitamina C

07 Dec 2014 2027