Ceaiul de urzici, excelent pentru vitaminizarea şi remineralizarea organismului

Deşi nu este deloc prietenoasă cu pielea, urzica are multiple beneficii pentru corpul omenesc, fiind utilizată în multe zone de sute de ani. Urzicile conţin substanţe de natură proteică şi glucidică, un număr mare de aminoacizi, vitaminele B2, K şi C, acid pantotenic, beta caroten, săruri de calciu, fier, siliciu, magneziu şi potasiu.
 
Ceaiul de urzici este excelent pentru vitaminizarea, remineralizarea şi echilibrarea sistemului de apărare al organismului. Cantităţile însemnate de bor şi siliciu din frunzele de urzici sunt de ajutor în reducerea durerilor provocate de osteoartrite sau gută. Utilizat extern, acest ceai activează regenerarea ţesuturilor şi epitelizarea lor.
 
Un tratament cu ceai de urzică combate mătreaţa şi tonifiază firele de păr. Acest tratament presupune o cantitate de urzici proaspete sau uscate de aproximativ 1,5kg de frunze, care se pun într-o oală de cinci-şase litri plină cu apă rece. După ce ajung la fierbere, se mai lasă să stea cinci-şapte minute, apoi se lasă la răcit. Cu acest amestec, se spală părul de trei ori în două săptămâni.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceaiul de urzici, util împotriva căderii părului

03 Apr 2017 3918

Sănătate Ceaiul de urzici vitaminizează, detoxifică şi mineralizează organismul

24 Feb 2016 1887