Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine și minerale

Ciupercile comestibile conțin o serie de nutrienți benefici pentru organismul uman. Acestea includ multe specii de fungi, care sunt fie recoltate din mediul sălbatic, fie cultivate, conform Agerpres.ro.
 
Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine și minerale conținând vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și folacin (acid folic); minerale esențiale, între acestea numărându-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier și fosfor.
 
Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găsește în prea multe fructe sau legume. Ciupercile sunt bogate și în antioxidanți. Cu un conținut de peste 80% apă și bogate în fibre, adăugarea ciupercilor la mesele zilnice oferă sațietate fără un aport caloric crescut.
 
O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta își poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire.
 
Ciupercile pot fi consumate în salate, în mâncăruri, anumite specii fiind considerate o delicatesă. În funcție de specie, unele se consumă crude, altele preparate.
 
Nutriționiștii, recomandă ciupercile în dieta și alimentația femeilor, dar și a bărbaților pentru a preveni cancerul de prostată.
 
Prin faptul că are în compoziție iod, este benefică în funcționarea glandei tiriode.
 
Câteva ciuperci albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală, contribuind la reglarea tensiunii arteriale.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi resurse valorificabile în perimetrul Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”

07 Mar 2024 367

#ConstanțaEsteBine Valul doi de energie – partea a doua – ziua 9. Creșterea lunii se simte din ce în ce mai mult

18 Feb 2024 638

Poliția de Frontieră Română Ciuperci ce conţin substanțe interzise, depistate în PTF Vicovu de Sus (FOTO)

27 Oct 2023 682

Trei pelerini și două măicuțe, intoxicați cu ciuperci la o mânăstire din Vâlcea. Au ajuns la spital

13 Jun 2022 1372

Cine furnizează alimente Penitenciarului Tulcea. Acord cadru pentru pateu vegetal, ciuperci în conservă, iaurt natur și ouă de găină (DOCUMENT)

02 May 2022 3002

GastroArt Ciuperci umplute (rețetă interbelică)

14 Apr 2022 1641

GastroArt Crochete de ouă (rețetă interbelică)

01 Apr 2022 2172

GastroArt Salată amestecată (rețetă interbelică)

23 Jan 2022 2023

GastroArt.ro Cum știu alții să-și celebreze gastronomiile. Azi cazul sarmalelor pe timbre

18 Oct 2021 2297

Care sunt cauzele gastroenteritei?

04 Aug 2021 3534

Vitamina soarelui. Ce alimente sunt bogate în vitamina D

27 Jan 2021 2323

Alimente asemănătoare corpului uman, benefice pentru vedere și auz

21 Jan 2021 2734

Ciupercile, în categoria super-alimentelor. Ce beneficii aduce consumul lor

20 Jul 2020 5036

Legume care îți dezvoltă masa musculară

30 May 2020 3220

Alimentele pe care nu ai voie să le consumi negătite. Sunt un real pericol pentru sănătate

24 Feb 2020 3928