Sănătate Conopida ajută la prevenirea cancerului

Conopida este reprezentativă pentru familia cruciferelor, din care mai fac parte varza şi broccoli. Este foarte bogată în vitamina K, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fibre, acizi graşi Omega-3, proteine, fosfor, mangan şi potasiu. De asemenea, conopida mai conţine vitamina C, antioxidanţi, betacaroten şi fitonutrienţi. Antioxidanţii asigură protecţie organismului împotriva efectelor cancerigene şi oxidative ale radicalilor liberi.
 
Conopida, de asemenea, are în compoziţia sa şi colină sau vitamina B4, care are un rol important în sănătatea creierului. Consumul de conopidă îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului digestiv, ajută la eliminarea toxinelor, protejează împotriva mucoasei stomacului şi împiedică acumularea de bacterii care provoacă ulcere şi cancer de stomac. Totodată, conopida ajută la reducerea proceselor inflamatorii în celulele, la repararea ţesuturilor şi la sinteza colagenului. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficiile conopidei proaspete

27 Mar 2020 2147

Gulia, o sursă importantă de vitamina C

04 Dec 2014 2141

Conopida se află pe lista celor mai sănătoase legume

07 Nov 2014 1751

Broccoli, o legumă excelentă pentru sănătatea oaselor

28 Oct 2014 1677

Beneficiile uimitoare ale conopidei

14 Jun 2014 1888