Sănătate Consumul moderat de vin reduce tensiunea arterială

Printr-o compoziţie chimică foarte amplă (zaharuri, acizi organici, glicerol, compuşi fenolici, aminoacizi, vitamine şi săruri minerale), vinul asigură un deosebit aport nutritiv şi mineralizant pentru organism. După o hrană copioasă cu carne şi multă grăsime, un pahar de vin este de nelipsit, deoarece contribuie la eliminarea rezidurilor din intestin. Cele mai clare efecte pozitive ale vinului sunt legate de afecţiunile inimii şi ale sistemului circulator.
 
Vinurile albe, de exemplu, sunt diuretice şi au rol în stimularea digestiei. Cele roşii, bogate în tanini, sunt astringente şi ajută la absorbţia vitaminei B12. Consumul moderat de vin roşu reduce tensiunea arterială, previne apariţia bolii Alzheimer şi mai multe boli oculare, care apar odată cu vârsta. Totodată, protejează celulele de distrugere. Vinul roşu conţine şi resveratrol, o substanţă care imită o moleculă ce se găseşte în mod natural în organismul uman şi care, dacă este activată, reduce stresul şi distrugerea celulelor.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rodiile, fructe minune pentru sănătatea noastă

21 Oct 2019 1554

Editorial Cât de greu este să fii condamnat la închisoare în România. Ce beneficii vor să le asigure parlamentarii celor care au încălcat legea

05 Apr 2018 2433

Sănătate Oţetul de vin îmbunătăţeşte digestia

26 Mar 2015 1386

Sănătate Oţetul de vin şi oţetul de mere, proprietăţi şi beneficii

01 Mar 2015 14714

Licoarea lui Bachus Ultima noutate medicală împotriva cancerului

11 Jul 2014 3971

Un pahar cu vin roşu, un plus pentru sănătate

07 Jun 2014 3552

De ce este vinul roşu bun pentru sănătate

25 May 2014 3264