De ce trebuie să consumi zilnic o lingură de orez fiert

Pe lângă faptul că este o sursă rapidă de energie, orezul te ajută să îți menții greutatea și chiar să previi și să tratezi anumite afecțiuni. Descoperă cinci motive pentru care ar trebui să consumi zilnic o lingură de boabe de orez:
 
Este o sursă importantă de energie
Acest aliment reprezintă o sursă puternică de carbohidrați cu eliberare treptată, acționând ca un combustibil pentru organism. Aceste substanțe esențiale asigură rezerva zilnică de energie și o mențin pe durata întregii zile, spre deosebire de moleculele de zahăr cu efect temporar.
 
Este bogat în vitamine
Orezul este bogat în vitamine, ceea ce îl transformă într-un aliment pe care trebuie să îl incluzi categoric în dieta ta. Acest aliment conține nicină, vitamina D, calciu, fibre, fier, tiamină și ribloflavină. Datorită conținutului ridicat de fibre, care ajută la tractul digestiv, orezul îți oferă mai repede senzația de sațietate.
 
Te scapă de kilogramele în plus
Dacă te întrebai cum mănâncă asiaticii orezul fără să se îngrașe, explicația este cât se poate de simplă: consumă orez slab în grăsimi și lasă timp digerării mâncării. Dacă nu mănânci în grabă și îi dai timp mâncării să se digere, vei simți mai repede senzația de sațietate.
 
Previne cancerul
Orezul integral, cum este cel brun, este bogat în fibre insolubile, ce îți protejează organismul de multe tipuri de cancer. El acționează ca un scut împotriva formării celulelor canceroase la nivelul colonului, gâtului, glandei tiroide, pancreasului, stomacului, ficatului și sânilor.
 
Te scapă de durerile lombare și cervicale
În acest caz, secretul constă în combinarea boabelor de orez cu zeama de lămâie. În combinație cu lămâia, orezul se va digera în intestin ci nu în stomac, acționând asemenea unui burete. Intestinele și vasele de sânge vor fi curățate, ajutând la normalizarea organismului.

 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 310

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 336

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 307

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1025

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 361

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 479

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 481

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 862

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 702

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 596

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 584

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 678

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 857

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 724

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 814