​Despre alimentele alcalinizante

Alimentele alcalinizante au rolul de a schimb pH-ul organismului şi de a combate acidoza. Nivelul pH-ului în organism ar trebui să se situeze undeva între 7-7.5, în sfera alcalină. Într-un mediu acid tumorile şi fungii se dezvoltă cu mai mare uşurinţă, nutrienţii sunt absorbiţi mai greu, iar răspunsul imunitar este mai slab. Alimentaţia alcalină care se bazează pe un echilibru nutriţional şi pe alimente proaspete poate avea un impact pozitiv asupra întregului organism.
 
Printre cele mai alcaline alimente se numără broccoli, lămâia, pepenele roşu, spanacul, sparanghelul, kiwi, usturoiul, ananasul, migdalele. Broccoli se află în topul celor mai alcaline alimente. Pe lângă faptul că este cea mai sănătoasă legumă şi este plină de fibre, are şi incredibile proprietăţi antioxidante. Lămâia este un bun dezinfectant natural, poate trata răni deschise şi are rezultate bune în lupta cu virusul gripal. Ajută şi la detoxifierea şi la energizarea ficatului.
 
Şi pepenele roşu are un puternic efect de alcalinizare şi, în acelaşi timp, hidratează şi răcoreşte organismul în perioada verii. Spanacul este un alt aliment alcalin, cu un profil nutriţional de excepţie, cu un conţinut mare de vitamina K şi, în plus, ajută la detoxifiere. Kiwi conţine antioxidanţi şi vitamina C din abundenţă, are efecte alcalinizante şi grăbeşte metabolismul. Fiind printre cele mai puternice alimente antimicrobiene, usturoiul întăreşte imunitatea şi alcalinizează.
  

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.