Foarte bune pentru organism Nucile caju protejează sistemul imunitar

Nucile caju, originare din Brazilia, sunt consumate datorită aromei deosebite, dar şi datorită valorilor nutriţionale pe care le conţin. Nucile caju cresc în afara fructului copacului cu acelaşi nume. Au un conţinut foarte bogat de grăsimi polisaturate şi monosaturate, care sunt foarte bune pentru organism. Conţine şi fosfor, magneziu, cupru, precum şi cantităţi mari de triptofan. Concentraţia de magneziu care se regăseşte în nucile caju ajută la menţinerea sănătăţii structurii osoase, alături de calciu, iar grăsimile monosaturate contribuie la producerea colesterolului bun şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină.
 
În plus, nucile caju sunt o sursă importantă de vitamina B, potasiu şi acid folic. Concentraţia foarte mare de antioxianţi şi de vitamine din caju contribuie la eliminarea radicalilor liberi din organism. Aceste nuci protejează sistemul imunitar şi distrug celulele canceroase care se dezvoltă în interiorul corpului. Creierul uman are nevoie de anumite tipuri de grăsimi, iar nucile caju facilitează oxigenarea creierului şi sunt un bun stimulent pentru memorie. Persoanele care consumă de două ori pe săptămână nuci au şanse mai mici de a se îngrăşa. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficii incredibile pentru sănătate și frumusețe ale nucilor de caju crud

14 Nov 2020 3692

Ce beneficii pentru sănătate ai dacă mănânci caju

16 Sep 2020 2478

Sănătate Alimente care combat răceala şi gripa

29 Dec 2014 2199